Hlavní obsah

Očima Saši Mitrofanova: Šibenice - a to chce klid

Novinky, Alexandr Mitrofanov

Foto: Právo

Alexandr Mitrofanov

Článek

Tak nám stoupenci hesla Do prdele s humanitou, žádající uzavření hranic a vystoupení Česka z Evropské unie, nepřátelé imigrantů a vyznavači hesla Čechy Čechům přinesli včera na Václavské náměstí šibenice. Prý byly určeny pro premiéra Bohuslava Sobotku. Za to, že nepodporuje zmíněné heslo ani další požadavky těchto držitelů občanek ČR. Ale na šibenici by podle této logiky patřil každý, kdo se této skupiny občanů byť štítí, neřkuli zažívá silnější emoce.

A co jako má být?

V dobách komunistických monstrprocesů nikoli pár stovek lidí na Václaváku, ale kompletní členstvo tisíců pracovních kolektivů jako jeden muž a žena vyjadřovalo rozhořčení korunované heslem Psům psí smrt! A bylo jasné, kdo za to může: jedenáct ze čtrnácti odsouzených bylo označeno jako osoby židovského původu.

Na šibenice nedošlo, ale popel protiprávně zavražděných byl rozsypán po silnici. No a? Blahobyt postupně sílil, popel dávno roznesly na svých kolech stále lepší automobily, které si mohlo dovolit koupit stále víc občanů. Taky si spousta z nich vzpomíná na staré komunistické časy s neskrývanou láskou jako na dobu, kdy dobře už bylo.

To chce prostě klid.

Až vystoupíme z EU, bude přece líp. Už nás nebude utlačovat ani proradný byrokratický Brusel, který chce zničit naše vyspělé mravy importem přistěhovalců, ani odpudivý Washington, který řídí všecko všecičko včetně veřejných záchodků v Horní Dolní. Budeme samostatní, hrdí, etnicky čistí.

Stačí jen číst, co nám oznamuje Tomio Okamura skrzevá kremelský propagandistický server Sputnik (http://cz.sputniknews.com/ceskarepublika/20150701/627483.html). Budeme se od piva kochat pohledem na Rusáka, jak dává Amíkovi do držky. A budem muzikanti. A co jako má být? Pivo snad zdraží? Rusáci ho mají rádi, budeme mít kam dodávat. Chce to prostě klid.

Orgány jsou na dobré cestě, aby tohle všechno pochopily. Když hrstka lidem nepodporovaných levičáků drze bránila pochodu národně uvědomělých občanů tím, že si dovolila lehnout na zem, správně na nich naši policisté klečeli, pak je zatkli a odvezli na služebnu. Panečku, to jsou kluci na svém místě! Aspoň víme, proč je platíme ze svých daní.

A dobře na to místopředseda vlády a předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek: „Je to práce policie.“ (https://twitter.com/PavelBelobradek/with_replies). Jasně že je. Příště by bylo zajímavé otestovat její práci přinesením modelu pece z koncentráku. A co jako má být? Buďme rádi, že nejsme v Rusku, tam mají dostat policisté oprávnění střílet do žen. Pokud tedy nejsou viditelně těhotné.

Alexandr Mitrofanov

Komentátor. Zabývá se vnitropolitickým děním a tématy spojenými s vývojem v Rusku. Získal Cenu křepelek (1994), Cenu Ferdinanda Peroutky (2000), Cenu Karla Havlíčka Borovského (2015) a Cenu Jiřího Ješe za komentář (2016). Vydal knihy Za fasádou Lidového domu (1998) a Politika pod pokličkou (2002, s Markétou Maláčovou), podílel se na sborníku Bludné cesty sociální demokracie (2005). Je aktivní jako mikrobloger @AlexandrMitrofa.

Až na pár poslanců všichni politici k šibenicím na Václaváku mlčí. To chce klid, vládo, že ano?

Reklama

Výběr článků

Načítám