Hlavní obsah

Očima Saši Mitrofanova: Ano, Kormidelníku, je to modrý čtvereček!

Novinky, Alexandr Mitrofanov

Foto: Milan Malíček

Alexandr Mitrofanov

Článek

Kdo by neznal vtip o obrázku, na kterém je namalováno červené kolečko a pod tím stojí: „Ano, šéfe, je to modrý čtvereček.“

„Třicet devět poslanců ČSSD schválilo opoziční návrh poslance Marka Bendy (ODS), který z protikuřáckého zákona udělal kuřácký. Je to standardní podraz našich koaličních kolegů, klasický socansko-lidovecký podraz.“ (Andrej Babiš)

„Babiš tvrdí, že ANO nemohlo hlasovat pro vládní návrh protikuřáckého zákona, protože ho znehodnotil pozměňující návrh poslance Bendy. Pro přijetí tohoto návrhu, který Babišovi údajně tolik vadí, ale hlasovalo 8 poslanců ANO včetně předsedy poslaneckého klubu Faltýnka. Nikdo z nich své hlasování nezpochybnil. ANO také nikdy neupozornilo koaliční partnery na to, že tento návrh znemožní podporu klubu ANO pro celý zákon.“ (Bohuslav Sobotka)

„Já už jsem z toho otrávený, a pokud to takhle půjde dál, tak já myslím, že ta koalice asi dlouho nevydrží.“ (Andrej Babiš)

„Všimněte si, jak jsem se sladce usmál pln radosti, že tento zákon neprošel, protože jsem řekl, že bych byl v konfliktu zájmů, neboť bych ho nemohl vetovat jako silný kuřák.“ (Miloš Zeman).

Rostislav VYZULA, předseda zdravotnického výboru, Poslanecká sněmovna /ANO/

Rostislav VYZULA, předseda zdravotnického výboru, Poslanecká sněmovna /ANO/ --------------------

Říkalo se tomu protikuřácký zákon proto, protože omezoval kouření tabáku v určitých prostorách, abysme jasně řekli, a pan ministr to věděl a věděla to koalice, že nebudeme souhlasit s tím, že by se dělaly nějaké stavební úpravy. Jestliže někde uděláte stavební úpravu, tak prostě to už není zákaz kouření a to už pak není protikuřácký zákon. To byl prokuřácký zákon.

Ano, my jsme zlikvidovali prokuřácký zákon. Prokuřácký zákon jsme zlikvidovali.

My se snažíme o to, aby opravdu ta politika byla politikou pro lidi, a ne aby to bylo politikaření.

Daniel TAKÁČ, moderátor

Daniel TAKÁČ, moderátor --------------------

Pane Vyzulo, proč ne tenhleten postup, který se dělává v Poslanecké sněmovně. Vyvolat přestávku, vyvolat jednání, dohodnout se, nějak to dopadne.

Rostislav VYZULA

Rostislav VYZULA --------------------

No to se ptáte na špatném místě, protože já nejsem ten politický kormidelník, který to tam jako řídí, já jsem jeden z poslanců jako, ale to, tohleto třeba mohlo být takto uděláno, to je pravda, no tak se tak nestalo, no jak jako…“

Rostislav Vyzula je narozen v roce 1952. Velký Kormidelník Mao Ce-tung umřel v roce 1976. Zde v opravdu velkém zlatém provedení http://img.ihned.cz/attachment.php/80/63025080/iHme8BOv9GFPzMcKR0tbUrl6nkNxf7TE/jarvis_568bfe9fe4b04efb47a25df2.jpeg.

Alexandr Mitrofanov

Komentátor. Zabývá se vnitropolitickým děním a tématy spojenými s vývojem v Rusku. Získal Cenu křepelek (1994), Cenu Ferdinanda Peroutky (2000), Cenu Karla Havlíčka Borovského (2015) a Cenu Jiřího Ješe za komentář (2016). Vydal knihy Za fasádou Lidového domu (1998) a Politika pod pokličkou (2002, s Markétou Maláčovou), podílel se na sborníku Bludné cesty sociální demokracie (2005). Je aktivní jako mikrobloger @AlexandrMitrofa.

Co by mohlo stát pod obrázkem s červeným kolečkem, až bude líp a Česko bude jedna rodinná firma? Třeba „Ano, Kormidelníku, je to modrý čtvereček!“

Reklama

Výběr článků

Načítám