Hlavní obsah

KOMENTÁŘ: K čemu jsou holky na světě? - Václav Klaus ml.

Novinky, Václav Klaus ml.

Rozsáhlý ohlas vzbudila básnička Jiřího Žáčka v čítance pro děti v základních školách. Aktivisté a pokrokoví umělci na případ upozorňují. Ministerstvo školství (a asi i vnitra) uznalo, že text není genderově neutrální. A já to dnes rozeberu matematicky. I když je to čeština.

Foto: Petr Horník, Právo

Václav Klaus mladší

Článek

Nejprve definice, tedy obsah básně. „K čemu jsou holky na světě?“

Aby z nich byly maminky,

Aby z nich byly maminky, aby se pěkně usmály

na toho, kdo je malinký.

Aby nás měl kdo pohladit

Aby nás měl kdo pohladit a povědět nám pohádku.

Aby nás měl kdo pohladit a povědět nám pohádku. Proto jsou tady maminky,

aby náš svět byl v pořádku.

Jistě jste také rozhořčeni sprostotou a mírou mužského šovinismu, sexismu a machismu básně. Tohle musí číst naše děti, a dokonce i holčičky.

Ministerstvo uznalo, že básnička není genderově neutrální. Na text upozornil režisér Vít Klusák (+ nějaké další partičky), z jehož díla jsem zaznamenal jen to, když si před lety dělali legraci ze starých chudých lidí, kteří uvěřili barnumské kampani, že se otevře velký obchoďák a bude mít obří slevy. Tak se někde chudáci tlačili na poli za městem, oni je natáčeli na kameru a obchoďák tam ale nebyl. Hahaha.

Už jsem zapomněl, zda to bylo za peníze daňových televizních poplatníků (tipoval bych, že jo), zato jsem nezapomněl, že mi to tehdy nepřišlo „neutrální“ z hlediska normální slušnosti vůči starším lidem.

Ale k básni. Špatné básně v čítance být nemají. Z hlediska matematické logiky, opakem špatného je dobré. Provedeme tedy negaci výroku. Vznikne báseň, která se jistě bude již na ministerstvu a v genderových nátlakových skupinách líbit.

K čemu jsou holky na světě?

Aby z nich nebyly maminky,

Aby z nich nebyly maminky, aby se pěkně mračily

Aby z nich nebyly maminky, aby se pěkně mračily na toho, kdo je malinký.

Aby z nich nebyly maminky, aby se pěkně mračily na toho, kdo je malinký. Aby nás nikdo nehladil

Aby z nich nebyly maminky, aby se pěkně mračily na toho, kdo je malinký. Aby nás nikdo nehladil a neříkal nám pohádku.

Aby z nich nebyly maminky, aby se pěkně mračily na toho, kdo je malinký. Aby nás nikdo nehladil a neříkal nám pohádku. Proto tu nejsou maminky,

aby náš svět byl v pořádku.

A já to nemyslím jako vtip. Politická korektnost, nové ideologie, neomarxismus – to není hra se slovy.

Že jenom černochovi nemůžete říkat černoch a mrtvole třeba budete muset říkat „člověk s pozměněným metabolismem“. Ale jinak o nic nejde.

Všechno zlo na světě totiž, i všechno dobro na světě, pochází z idejí. Než Lenin se Stalinem či Hitler – povraždí desítky miliónů lidí – dávno předtím píší filozofové knihy. Jmenují se třeba Kapitál nebo Germánský kult a jeho odkaz nebo nějak podobně. Stovky a tisíce učitelů, novinářů, mecenášů, umělců tyto ideje organizovaně nebo neorganizovaně šíří. Na počátku je vždy slovo.

Podobně teď nás učí o skupinách definovaných na základě rasy či pohlaví, které ovládají a utlačují ostatní skupiny. Vyučují to na fakultách, převádějí do života. Nenávidí klasické rodiny, pošklebují se mateřství. Jejich oponenti nejsou pomýlenci, s nimiž je třeba diskutovat, ale sexisti či …fobové, které je třeba onálepkovat, umlčet, odsoudit a zavrhnout.

Jde ve své podstatě o totalitní ideologii. Diktaturu dobra.

Původní marxisté věřili, že výchovou lze z lidské povahy vymýtit osobní zájmy, a lidé budou stejně usilovně pracovat pro obecné blaho jako pro svoje vlastní. Dnešní neomarxisté a multi-kulti aktivisté nemají své cíle v ekonomické sféře jedince, ale v jeho sféře sociální a kulturní. Lidé se mají třeba vzdát svého kmenového cítění a dávat přednost „cizímu“ před důvěrně známým. Přirozená touha po zachování rodu má být potlačena.

Václav Klaus ml.

Absolvoval Přírodovědeckou fakultu UK. Přes 20 let působil na půdě gymnázia PORG jako učitel, zástupce ředitele a ředitel (15 let). Pod jeho vedením se gymnázium stalo nejúspěšnější střední školou ve výsledcích státní maturity a dalších žebříčcích a rozšířilo se o další dvě pobočky v Praze a Ostravě.

Založil Asociaci aktivních škol (sdružuje přes 100 českých škol). Je autorem mnoha odborných článků, dvou matematických učebnic a dalších knih (publicistika, školský systém).

Od roku 2014 publikuje pondělní komentáře na Novinky.cz.

Vede jeden z největších českých šachových klubů a dosud aktivně závodí na kole.

Na podzim 2017 byl zvolen poslancem za ODS, 16. března 2019 byl ze strany vyloučen. Nyní je poslancem za hnutí Trikolóra.

Více se dočtete na osobním webu autora vkml.cz

Původní marxismus zkolaboval. Nedokázal změnit lidskou povahu. Teď to tihle hoši (a děvčata) zkoušejí zase. A zatím se jim daří (aspoň na MŠMT).

Braňme normální svět!

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám