Hlavní obsah

Očima Saši Mitrofanova: Vymytí mozků bez jaru

Novinky, Alexandr Mitrofanov

Foto: Právo

Alexandr Mitrofanov

Článek

Všechny ty jary a další chemie člověka ničí. Pokud tyto sajrajty používáte, máte zaručenou gastritidu, vředy, alergie a spoustu dalších onemocnění. Chcete pečovat o své zdraví a o životní prostředí? Tady je pár rad, co mít k ruce na mytí nádobí, abyste vy, vaše rodina a svět kolem vás byli vždy svěží a zdraví.

Používejme to, co je bezpečné a vyzkoušené generacemi před námi. V kuchyni u dřezu nesmí chybět hořčice, soda, ocet, mýdlo s jelenem a taky popel. Kdo by se chtěl zúčastnit hnutí za odstranění západních jedů a návrat ke kořenům, má tady obsáhlejší návod: http://www.aif.ru/food/household/gorchichnaya_pasta_ili_kak_pomyt_posudu_bez_vreda_dlya_prirody.

Legrácky, to je holt z Ruska, může se leckdo pobaveně usmát. Nás na tohle nedostanou. Těžko říct. Podívejte se na server bývalé pravé ruky exprezidenta, kde se vyskytují podobné věci i s většími grády. Ale to je samozřejmě extrém.

Oblbování hrubého zrna většina lidí spolehlivě pozná. Proto se například v politice pracuje na vyšší úrovni, metody jsou rafinovanější a výstupy nejsou tak do očí bijící. To už není žádná hořčice s octem.

Andrej Babiš má v poslední době starosti s pohyby reality, které se neslučují s obrázkem jeho hnutí jako manažersky výkonného nástupce dekadentní politiky. Firma Agrotec patřící jeho Agrofertu figuruje ve vyšetřování kolem České pošty. Má toto pan Babiš zapotřebí? Nemá. Jak to přebít? Od toho si přece platí poradce.

Co by mohlo odvést pozornost médií, která to pak předají veřejnosti? Tak třeba kdyby pan Babiš vyhlásil zčistajasna svůj tip na prezidenta za ANO. To by ten Agrotec mohlo vytlačit. Tamhle zrovna jde pan Stropnický, co říkáte? A už se o tom píše a mluví.

To bychom měli, ale klid na práci ne a ne přijít. V Praze se vzbouřili zastupitelé ANO proti primátorce Adrianě Krnáčové. Jako děti, namouduši. Copak šéf „komunikuje“? Šéf řídí, nařizuje, trestá a odměňuje. Ty nejlepší zaměstnance pak možná dokonce pozve i do kuchyňky. Jenže to je ta zpropadená politika. Zas to musíme píárově přebít. Kdo teď u lidí vede v žebříčku nasejřenosti? Bakala? Tak jedeme.

„Vicepremiér a ministr financí Andrej Babiš (ANO) žádá, aby vláda zrušila své červencové usnesení o vzniku průmyslové zóny Nad Barborou v Karviné. Vadí mu, že kraj má vykoupit pozemky od podnikatele Zdeňka Bakaly za dvě stě miliónů korun.“ Kraj sice s možným zrušením usnesení kvůli pracovním místům nesouhlasí, ministr průmyslu Jan Mládek (ČSSD) zuří.

Alexandr Mitrofanov

Komentátor. Zabývá se vnitropolitickým děním a tématy spojenými s vývojem v Rusku. Získal Cenu křepelek (1994), Cenu Ferdinanda Peroutky (2000), Cenu Karla Havlíčka Borovského (2015) a Cenu Jiřího Ješe za komentář (2016). Vydal knihy Za fasádou Lidového domu (1998) a Politika pod pokličkou (2002, s Markétou Maláčovou), podílel se na sborníku Bludné cesty sociální demokracie (2005). Je aktivní jako mikrobloger @AlexandrMitrofa.

Další pokus o vymytí mozků bez jaru ale proběhl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám