Hlavní obsah

New York Fashion Week překvapil přehlídkou nositelných šatů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Letošní ročník New York Fashion Week, tedy newyorského módního týdne se vyznačoval jakýmsi minimalismem - přiléhavými kalhotami, zdrhnutými rukávy, sukňovými kostýmy a jednoduchými splývavými šaty. Překvapivě nenabídl mnoho, co by avantgardně uhánělo vpřed, jak to vyžaduje duch doby.

Článek

Podle agentury AP byl tedy přehlídkou vcelku nositelných šatů a to zejména pro zaměstnané ženy. Své modely z podzimní kolekce představili mimo jiné návrháři zvučných jmen - Michael Korse, Ralph Lauren, Donny Karan, Very Wangová či Karl Lagerfeld.

Rodriguezův salon sázel na jistotu

Nositelnost asi nejvíce platila pro Rodrigueze a rozhodně na tom není nic špatného, ovšem, pokud nalezne onu vítěznou kombinaci. Poznávacím znamením Rodriguezova salonu je architekturální styl, tedy šaty, které padnou jako ulité a jsou plné švů. Místo dovádivých barev, které by působily jako módní vykřičník, se Rodriguez přidržoval černé a bílé, čímž zdůrazňoval především jednoduchost a současně náročnost.

Příjemným překvapením byla síla jeho kolekce plášťů. Vynikal v ní bezrukávový černý plášť s páskem kolem beder, volný růžový plášť z vlny a stříbrný plášť bez límečku.

Marc Jacobs vsadil na bohémský způsob života

Mezi milovníky dobrého oblečení vzbudil pozornost Marc Jacobs známý prostě jako Marc. Ten se tentokrát zaměřil na poněkud mladší zákazníky se směsí bohémského a vojenského střihu v přitlumené černé, růžové a modré barvě.

Marcova přehlídka, která se konala v New York State Armory, nabídla solidně střižené vlněné pláště s mosaznými knoflíky dodávajícími vojenský ráz.

Nanette Leporeová a smysl pro detail

Nanette Leporeová proslula pozorností k detailu ženského oblečení a její nová kolekce toto pravidlo opět ctí, a to počínaje šifónovými šaty s důmyslnými pletenci korálků přes vlnivé rukávy až po flirtovně načechrané vlněné sukénky a obleky. "Červená byla načas pryč, ale cítíme, že se vrací a tak jsme ji použili, kde se dalo," řekla Leporeová.

Luca Luca v sukních

Kolekci salonu Luca Luca dominovaly zase vestičky tylových růží a balerínové sukně a propínací jednodílné splývavé šaty ozdobené korálky nebo nabíráním.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám