Hlavní obsah

Lagerfeld kritizoval zesnulou princeznu Dianu

Světově proslulý módní návrhář Karl Lagerfeld, jehož domovskou firmou je společnost Chanel, má už, jak se zdá, po krk neustálých projevů veřejného zbožňování zesnulé britské princezny Diany a to i přesto, že byl jejím častým návrhářem.

Článek

Svůj rozhořčený podiv nad tím, jak může veřejnost uctívat první manželku korunního prince Charlese a dávat jí stále přednost před jeho druhou chotí Camillou, vévodkyní z Cornwallu, nakonec Lagerfeld otevřeně projevil v rozhovoru pro New York Magazine.

Inteligentní a zábavná Camilla

Nechápe prý, jak mohou Britové zbožňovat "hloupou" princeznu Dianu, když Camilla, s níž se princ Charles oženil loni v dubnu, je jak zábavná, tak i inteligentní.

"Byla půvabná a byla sladká, ale byla hloupá," tvrdí Lagerfeld o princezně Dianě. Na Camillinu adresu naproti tomu nešetří slovy chvály a uznání.

"Veřejnost neví, kdo je Camilla. Je středem společnosti, vdechuje jí život! Je jiskřivá, duchaplná, připravená ke všemu, a není domýšlivá, ani trošičku. Kdybyste se měli rozhodnout s někým žít, pak ona je ta pravá," opěvuje Lagerfeld dlouholetou Charlesovu přítelkyni, s níž se nástupník britského trůnu oženil osm let po Dianině smrti.

Korunní princ Charles se oženil s Dianou Spencerovou, pozdější princeznou z Walesu, v červenci 1981 a rozvedl se s ní v srpnu 1996. O rok později princezna Diana zahynula při autonehodě v Paříži.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám