Hlavní obsah

Účesy pro jaro a léto mají být přirozené a asymetrické

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trendem nadcházející jarní a letní sezóny je přirozenost a ležérnost. Podle odborníků však trendy závratné novinky nepřinesou, styly se stále opakují. Převládat budou výrazné prvky ze 60. let.

Článek

"Červené barvy na vlasech už vycházejí z módy. Důraz se teď klade na přirozené barvy," podotkla kadeřnice Gabriela Pivoňková z pražského salonu Joshua. "Vše by se mělo nosit měkké. Velký prostor mají vlny, naopak by se lidé měli vyvarovat ostrých linií kolem hlavy," dodala.

Z módy podle ní ustupuje klasické mikádo či ostré ofiny, které střídají ležérní dlouhé ofiny padající přes oči a tupé nástřihy.

Kombinace odstínů

Podle majitelky kadeřnického salonu Petry Měchurové přicházejí do kurzu kombinace teplých a studených odstínů. "Například blondýnka si bude moct nechat nabarvit proužky vlasů mírně nafialovělým odstínem. Zákaznice s čokoládově hnědými vlasy bude moct nosit světlehnědé proužky," uvedla.

"Ofiny se začnou nosit střižené do kulata nebo asymetricky, kdy půjdou šikmo přes celé čelo. Moderní budou geometrické tvary účesů opět do kulata," doplnila.

Madonna jako vždy "in"

Trendy v účesech zaznamenávají návrat do 60. let. "Jde o celosvětovou módu ještě s prvky z let 70. a 80." Typickou ukázkou je prý zpěvačka Madonna s patkou otočenou nahoru a s jemnými vlnami.

Geometrie a kombinace teplých a studených odstínů se drží také kadeřnice studia Bomton. "Hezké a in jsou kombinace duhových barev s červenou i popelavé blond se zlatou," prozradila kadeřnice Jana Pecová ze studia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám