Hlavní obsah

Pařížské módní přehlídky jsou oslavou ženskosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Za oslavu ženskosti označily komentáře některé módní kolekce v rámci přehlídek dámské modelové konfekce na podzim a zimu 2006/2007, které se do konce týdne konají v Paříži.

Článek

Norský stylista Peter Dundas ve své první kolekci pro módní salon Ungaro předvedl úzké sukně, tělo obepínající hedvábné šaty nebo kašmírové svetry a korzetové pásy, které zvýrazňují poprsí. Modely vytvářejí elegantní a smyslné postavy na vysokých podpatcích.

Plná ženskosti, i když v poněkud klasičtějším stylu, byla i kolekce Ivany Omazičové pro firmu Céline. Chorvatská tvůrkyně odívá ženy hlavně do úzkých sukní nebo kalhot, průsvitných blůz a vest z luxusních látek a materiálů. Kožené široké pásky přitom zpravidla obepínají pás a zvýrazňují boky.

Ženská elegance a šarm podle komentářů vyzařovaly i z modelů, které vytvořil Stefano Pilati pro módní dům Yves Saint Laurent. Oproti kolegům však více používá plášťů, kožešin a zlatých doplňků. Také častá kombinace černých a růžových barev byla sice elegantní, ale již méně smyslná.

Pařížských módních přehlídek, které začaly minulý víkend a vyvrcholí v neděli představením modelů Louise Vuittona, se účastní stovka francouzských i zahraničních značek.

Reklama

Související témata:

Související články

Vysoká krejčovina se představila v Paříži

Exkluzivní svět vysoké krejčoviny se tento týden prezentoval v Paříži. Během tří dnů převedl světu svou představu léta 2006. Na šestnácti "oficiálních"...

Výběr článků

Načítám