Hlavní obsah

Tauchmanová předvedla novou kolekci na Žofíně

PRAHA

Sezona podzim/zima 2006/2007 bude podle módní návrhářky Jiřiny Tauchmanové patřit pastelovým barvám a jejich jemnějším odstínům. Variace barev, kabátů, šatů, i sukní představila Tauchmanová na přehlídce na pražském Žofíně v pondělí.

Článek

Kromě kolekce pret-a-porter ukázala také večerní modely šatů haute couture a kolekci svatebních šatů. Na závěr přehlídky dražily moderátorky Eva Aichmajerová a Lejla Abbasová svatební model. Zpěvačka a reportérka Gabriela Partyšová jej získala za 95 000 korun.

U běžně nositelných modelů převládal flauš, kožešiny, kůže nebo krajka a jejich různé kombinace. Zaujmout mohly například kožené šaty pastelových barev v kombinaci s krajkou. Převládala růžová, fialová, červená, černá, ale i béžová nebo odstíny zelené.

Večerní modely ovládl satén

U večerních šatů zvítězil satén, rovněž v kombinaci s krajkou - opět v pastelových barvách, ale i v klasické kombinaci černé a bílé.

Modely doplnila designérka šperky, převládaly hlavně barevné náhrdelníky a další doplňky.

Nevšední choreografie

Kolekci svatebních šatů představila autorka v baletní choreografii. Modelky doprovázel na molu tanečník Petr Čejka, který přehlídku zahájil společně s tanečnicí Lilien Fišerovou. Hudebně svatební kolekci doprovodily Kateřina Englichová na harfu a violistka Jitka Hosprová.

Jiřina Tauchmanová předvedla svoji kolekci na Žofíně už potřetí. Vystudovala oděvní školu, ale móda a návrhářství ji prý baví odjakživa. "Inspiruji se všude kolem sebe. Všímám si zajímavých lidí, neobvyklých situací a pro nápady si chodím také do přírody," řekla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám