Hlavní obsah

Olympijské hry ve znamení módy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MILÁN

Slavnostní zahájení olympijských her v Turíně se příští měsíc ponese ve znamení módy a moderních technologií, závěrečný ceremoniál pak bude nostalgickým karnevalem harlekýnů.

Článek

"Zahajovací ceremoniál bude o vášni, energii, o Itálii budoucnosti. Bude to trochu agresivní," řekl výkonný producent Marco Balich o show, která 10. února olympiádu zahájí. "Závěrečný ceremoniál bude mít karnevalové téma s melancholickou atmosférou, protože to je konec olympiády," dodal na závěr prezentace hlavních motivů obou slavností. 

Rozpočet na obě akce činí podle pořadatelů 28 milionů eur, což je jen zlomek toho, co za ceremoniály utratili řečtí pořadatelé olympijských her v Aténách před rokem a půl. Rozhodně prý ale nebudou slavnostní večery o nic ochuzeny. Přestože pořadatelé olympijských her obvykle detaily ceremoniálů do poslední chvíle přísně tají, turínští organizátoři některé podrobnosti zveřejnili.

Nástup s italskou vlajkou na plochu stadionu připravuje věhlasný módní návrhář Giorgio Armani, o slavnostní oblečení italských sportovců se bude starat módní dům Moschino. Diváky budou bavit mimo jiné slavný tenorista Andrea Boccelli a kanadská zpěvačka Avril Lavigneová. 

Závěrečný ceremoniál, který za olympiádou zatáhne 26. února oponu, bude pracovat s motivy z italské kulturní minulosti. Podílet se na něm bude divadelní režisér Daniele Finzi Pasca, na ploše stadionu se mimo jiné představí klauni a akrobati, chybět nebudou ani harlekýni a kolombíny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám