Hlavní obsah

Bižuterie nemusí být jen doplňkem oděvu, ale jeho součástí

JABLONEC NAD NISOU

Že bižuterie nemusí být jen doplňkem oblečení, ale i součástí, bez níž šaty postrádají smysl, ukázala nová módní přehlídka společnosti Jablonex Group. Na její přípravě se letos spolu s jabloneckými designéry podílela mladá slovenská návrhářka Vladimíra Bebčáková, která byla mimo jiné autorkou kostýmů a stylingu pořadu Slovensko hledá SuperStar.

Článek

"Nabídka vytvořit kolekci šatů a bižuterních doplňků, s níž mě Jablonex Group oslovil, pro mě byla velkou výzvou," řekla mladá návrhářka. Její pozice byla, jak přiznala, o to těžší, že loňskou kolekci připravil designér Josef Ťapťuch, který byl jejím učitelem. "Před rokem jsem tady viděla jeho přehlídku a vůbec by mě tehdy nenapadlo, že já budu dělat tu další," poznamenala Bebčáková.

Podle marketingového ředitele Pavla Kopáčka ale nebyla mladá návrhářka pro jablonecké neznámá. "Poprvé jsme její práci viděli před třemi lety v Brně a už tehdy nás zaujalo její spojení oděvu s bižuterním doplňkem," řekl. Právě to podle něho vedlo Jablonex k tomu, aby Bebčákovou oslovil.

Svou kolekci pojala letos třicetiletá slovenská návrhářka trochu jinak než její předchůdci, mezi nimiž byla mimo Ťapťucha tak zvučná jména jako Beáta Rajská či Natali Rudenová. "Pro řadu návrhářů je spojení bižuterie a oděvu omezující, podle mne ale správně zvolený doplněk může oblečení pozdvihnout," vysvětlila.

Kolekce je velmi mladá a odvážná stejně jako její autorka. Bebčáková také přiznala, že uvítala možnost realizovat své nápady nejen v oděvní tvorbě, ale i v oblasti doplňků. "Už v minulosti jsem si některé doplňky sama navrhovala, šlo ale většinou o menší věci. Teprve tady jsem zjistila, co vše je možné v bižuterii vyrobit," poznamenala Bebčáková.

Kolekce bižuterie nebyla určena pouze ženám - modely šperků pro muže představil desetibojař Tomáš Dvořák.

Městské divadlo v Jablonci bylo sice prvním, ale zdaleka ne posledním místem, kde budou mít lidé možnost přehlídku nové kolekce Jablonexu vidět. Podle Kopáčka se představí například v Paříži či Londýně. "Chtěli bychom se prezentovat také v Rusku či Kanadě," dodal Kopáček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám