Hlavní obsah

Brazilské prostitutky vytvořily vlastní módní kolekci

RIO DE JANEIRO

Skupinka prostitutek z brazilského Ria de Janeiro pod záštitou značky Daspu vytvořily vlastní módní kolekci.Veřejnosti tak daly najevo, jak samy vidí své okolí. Módou chtějí bojovat proti předsudkům vůči jejich řemeslu.

Článek

Hledáčku fotoaparátu se vystavily tamní kněžky lásky ve věku od 30 do 65 let. Pózováním si také zúčastněné prostitutky přivydělají. "Mladší, které ještě vydělávají jen na chodníku, si pózováním jako modelky přilepší. Starší pak vytěží z prodeje konfekce," uvedla 53letá Gabriela Leiteová, která navrhla modely značky Daspu.

Gabriela sama dříve pracovala jako prostitutka, nyní působí v nevládní organizaci na pomoc postiženým HIV/AIDS a na podporu prostitutek. Bojuje za to, aby kněžky lásky měly stejná práva jako ostatní obyvatelé Ria.

Na chodníku skončila ve svých jednadvaceti letech, když opustila studium na univerzitě. Tehdy prý prožila "osobní revoluci", neboť do té doby byla velmi stydlivá. Prostituci považuje za povolání jako každé jiné. Vadí jí ale, že se lidé na lehké dívky dívají skrz prsty. 

První kousky Daspu by se na trhu měly objevit v březnu příštího roku. Mezi nimi budou i návrhy pro plnější postavy. "Chceme na tom vydělat, abychom mohli investovat na prevenci proti pohlavně přenosným chorobám, dále do našeho listu, který vychází v sedmi tisícovém nákladu a do dalších našich třiceti asociací po celé zemi," uvedla Gabriela.

Reklama

Výběr článků

Načítám