Hlavní obsah

Zvířecí mazlíčkové tráví prázdniny v hotelu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VSETÍN

Pracovníci Městského zvířecího útulku ve Vsetíně se přes léto starají o domácí zvířata, která do hotýlku odložili jejich majitelé. Nyní zde odpočívá devět hostů, jejichž páníčkové odjeli na dovolenou.

Foto: Pavel Čempěl

Oprava chodníku v Mládežnické ulici.

Článek

Tento počet je podle vedoucího útočiště pro zvířata Jakuba Háby maximem, které mohou přijmout. Musí totiž také zbýt místo pro odchycené klienty.

Hotelové služby místního útulku někteří majitelé domácích mazlíčků využívají pravidelně, většinu nocležníků už tedy pracovníci dobře znají.

Společně se mohou vydovádět

"Na vysokém zájmu má svůj podíl bezesporu i příznivá cena a dobrá kvalita poskytovaných služeb," uvedl Hába s tím, že zvířata mají také k dispozici výběh, v němž si mohou vybít nahromaděnou energii.

Nejvíce klientů tvoří psi. "Pokud se snášejí, pouštíme jich najednou více, aby si mohli pohrát," řekl Hába. Podle něj je práce s nimi jednodušší, neboť většinou bývají čistotnější než odchycení psi.

Kromě nich se však v útulku starají ještě o sedm nalezených pejsků, devět koček, šest králíků, dvě morčata, bažanty a holuby. Většinu z těchto tvorečků si návštěvníci mohou odnést a udělat tak radost sobě i zvířeti.

Reklama

Související články

18,5kilovému kocourovi nařídili dietu

Pracovníci útulku pro zvířata v Berlíně odebrali německému majiteli jeho kocoura, který vážil 18 a půl kilogramu a pro svou nadváhu se sotva mohl pohybovat....

Výběr článků

Načítám