Hlavní obsah

Zvědavé gorily si přišly prohlédnout fotografa, samec mu neomaleně šlápl na nohu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevšední setkání zažil dvaačtyřicetiletý maďarský fotograf divoké přírody Szabolcs Kokay, když ho při fotografování ve východní Africe přišel zkontrolovat urostlý samec gorily horské se svým sourozencem. Kokay si setkání natočil na video, které zveřejnila agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Gorily si fotografa prohlédly pěkně zblízkaVideo: AP

 
Článek

Kokay narazil na dvojici během své třítýdenní cesty po ugandském národním parku Bwindi. Když se starší z obou primátů rozeběhl, uvědomil si Kokay jak zranitelný proti gorile sám je. Maďar měl štěstí, že se zvíře nerozhodlo demonstrovat svou sílu. Až po několika nekonečných vteřinách, když se na scéně objevilo gorilí mládě, se jeho sourozenec viditelně uklidnil.

Foto: AP

Gorily si fotografa prohlédly pěkně zblízka

„Nejprve jsem byl vystrašený, když se tak rychle přiblížil. Ale když jsem viděl jejich silnou lidskou povahu a způsob jakým reagují na své mladé, užíval jsem si tento neuvěřitelný zážitek,“ popsal Kokay, který situaci označil za nejosobnější setkání s jakýmkoliv zvířetem za celý svůj život.

Zážitek byl o to osobnější, když mu po několika vteřinách stopadesátikilový samec šlápl při odchodu na nohu.

Maďar také podotkl, že je nadšený, že se mu všechno podařilo zachytit na video, protože si teď může vzpomínky na neobyčejné setkání oživovat stále dokola.

Reklama

Výběr článků

Načítám