Hlavní obsah

Zpěvák Mercury propašoval princeznu Dianu do gay baru

Právo, Novinky, znk. aš

Zpěvák Freddie Mercury a princezna Dia­na podnikli na konci 80. let výpravu do gay baru. Diana tam vyrazila v převlečení za muže. Ve své knize The Power of Positive Drinking to popsala herečka, moderátorka, komička a produkční brazilského původu Cleo Rocosová.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Princezna Diana

Článek

V knize popisuje, jak s přítelem, britským komikem Kennym Everettem, a zpěvákem skupiny Queen jeden večer oblékli Dia­nu do armádního saka, na hlavu jí nasadili vojenskou čepici, na oči sluneční brýle a společně vyrazili do londýnského klubu Royal Vauxhall Tavern.

„Když jsme vešli dovnitř, měli jsme pocit, že ji každou chvíli musí poznat. Ale lidé si jí jednoduše nevšímali. Jako by neexistovala. Moc se jí to líbilo,“ napsala Rocosová.

Přítomnost Mercuryho a jeho slavných známých odvrátila pozornost od Diany, která si tak prý mohla v klidu sama užívat pití. „Vypadala jako krásný mladý muž,“ dodala herečka.

Jestli se s převlečenou manželkou prince Charlese – tehdy byl ale jejich vztah už nenávratně v krizi – pokoušel někdo z návštěvníků klubu flirtovat, si však podle agentury AFP nevšimla.

Rocosová se podílela na pořadu Channel Five o šatech lady Diany a objevovala se v show Kennyho Everetta, jehož hostem byl také Freddie Mercury. Mercury byl jeho hostem už v rozhlasu v roce 1974 a oba se tehdy sblížili. Everret, který byl také homosexuál, se nakazil virem HIV a podlehl v roce 1995 AIDS.

Paměti The Power of Positive Drinking vycházejí na pokračování v nedělníku The Sunday Times. Knižně zatím nevyšly. Nazvány jsou podle písně Lou Reeda.

Mercury zemřel v roce 1991 na zápal plic v důsledku selhání imunitního systému – trpěl nemocí AIDS. Diana ho přežila o šest let, zahynula při autonehodě v Paříži.

Reklama

Výběr článků

Načítám