Hlavní obsah

Zoo v Egyptě vydávala osla za zebru, namalovala na něj pruhy

Zoologická zahrada v egyptském hlavním městě Káhiře pomalovala osla černými pruhy a vydávala ho za zebru. Fotografii zvířete pořídil osmnáctiletý student a na Facebooku ji sdílelo víc než 7500 lidí. Informoval o tom britský server Daily Mail. Zoo ale popírá, že chtěla návštěvníky klamat.

Foto: MAHMOUD A. SARHAN / CATERS NEWS, Profimedia.cz

Zebra v podání jedné z káhirských zoo. Nabarvený oslík začal už trochu pouštět.

Článek

Snímek v Káhiře pořídil student Mahmúd Sarhání. „Skončila prohlídka a my jsme se rozhodli, že uděláme několik fotek. Když ke mně přišel, už na první pohled jsem si uvědomil, že to není zebra, ale pomalovaný osel,“ řekl Sarhání.

Uši zvířete se mnohem více podobají uším osla než zakulacenějším uším zebry. Hřívu má zebra také odlišnou. Posledním vodítkem k odkrytí „důmyslného“ maskování jsou skvrny pod oslíkovýma očima, kde se barva začínala rozpíjet. Několik veterinářů v Egyptě rovněž potvrdilo, že šlo o osla.

Foto: MAHMOUD A. SARHAN / CATERS NEWS, Profimedia.cz

Mahmúd Sarhání pózuje s opravdu netradiční zebrou.

Zoologická zahrada vytrvale jakékoli obvinění odmítá. „Myslím, že všichni musíme přestat klást otázky. Ovšemže to je zebra, podívejte se na ni. Je to zebra. Viděli jste někdy zebru? Vypadají přesně takhle. Případ uzavřen,“ prohlásil rezolutně ředitel zoo Mohammed Sultan.

Není to přitom poprvé, co některá zoologická zahrada vydávala osla za zebru. V roce 2009 zoo v Gaze přiznala, že když zebry během ozbrojeného konfliktu uhynuly hlady, nahradila je dvěma pomalovanými osly. Podobně v roce 2013 se návštěvníci zoo v Číně cítili podvedeni, když zahrada vydávala tibetského mastifa, známého také jako tibetská doga, za „afrického lva“.

Reklama

Výběr článků

Načítám