Hlavní obsah

Zloději odvezli žraloka z akvária jako mimino v kočárku

Novinky, tcs

Překupníci zvířat se nezastaví před ničím. V sobotu odpoledne se o tom přesvědčilo akvárium v texaském San Antoniu. Trojice zlodějů si vyhlédla mládě kalifornského žraloka plochozubého a zabalené do mokrých dek ho vyvezla v kočárku z areálu. Mladá samička jménem Slečna Helen pak byla nabídnuta k prodeji.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ukradený žralok už je zpátky v akváriu v San AntoniuVideo: AP

 
Článek

Podle záznamu z bezpečnostní kamery, kterou akvárium zveřejnilo na svém facebookovém účtu, měli zloději, dva muži a jedna žena, vše poměrně pečlivě připravené. Pro mládě staré necelý rok a velké zhruba 40 centimetrů šli najisto.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bezpečnostní kamera zachytila zloděje při akciVideo: Reuters

Žraloka zloději rychle vytáhli a zabaleného do dek vložili do kočárku. Pak urychleně opustili areál. Přesto si jeden ze zaměstnanců toho, že Slečna Helen chybí, všiml téměř okamžitě. Oznámil to manažerce Jenny Spellmanové, která zloděje zastihla na parkovišti. Ti se s ní ale odmítli bavit a urychleně odjeli.

Trojice zlodějů na záznamech bezpečnostních kamer

Ještě tentýž den jeden z podezřelých umístil na sociální sítě inzerát, ve kterém žraloka nabízel za 300 dolarů (zhruba 6500 korun). Prodat ho ale nestihl. Policie měla podobu pachatele a znala jeho auto, v pondělí ho proto zatkla. Později byli zadrženi i jeho dva společníci.

Vůdce zlodějské partičky měl u sebe doma v garáži několik akvárií a krádeží chtěl zřejmě nahradit jednoho ze žraloků, který mu pošel. Slečna Helen se mezitím vrátila domů. Pro vodní tvory je jakákoli razantní změna prostředí velice riziková, vše ale nasvědčuje tomu, že mládě celou zlodějskou eskapádu přežije.

Reklama

Výběr článků

Načítám