Hlavní obsah

Zloděj auta se udusil poté, co ho jeho obézní majitel zasedl

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hanley

Opravdu špatně si vybral objekt svého zájmu 24letý britský lupič Bernard Doherty. Tomu se zalíbil vůz Mitsubishi Shogun a rozhodl se o něj připravit majitele přímo před domem jeho příbuzného. To se však ukázalo jako velmi špatná volba, a to když se 110kilový Brian Machin rozhodl vůz svého bratrance bránit. Nešťastnou shodou okolností pak mladého chmatáka zasedl tak nešikovně, že způsobil jeho smrt.

Článek

Vyšetřování ukázalo, že majitel automobilu William Jones přijel svým vozem k domu bratrance Briana Machina, kde se zastavil. Tam ho Doherty zkonfrontoval a řekl: "Dej mi klíčky k Shogunovi! Pokud mi je nedáš, dostanu je z tebe."

Klíčky nakonec lupič muži vytrhl z rukou a suverénně se vydal na místo řidiče. Muž se s ním však ještě popotahoval a zdržel ho natolik, že k autu přiběhl jeho rozměrný bratranec, Dohertyho z auta vytáhl a následně ho znehybnil. Zasedl ho tak, že měl své pozadí přímo na jeho hrudníku a hlavě.

Řekl jsem něco jako vzdej to synu, nikam nepůjdeš. A vypadalo to, že to vzdal...
William Jones

Když se zloděj přestal po chvíli snažit osvobozovat, Machin se prý domníval, že mu došlo, že nemůže utéct.

"Řekl jsem něco jako 'vzdej to synu, nikam nepůjdeš' a vypadalo to, že to doopravdy vzdal. Neuvědomovali jsme si, že bychom mu nějak bránili v dýchání. Nechtěli jsme mu ublížit, pouze jsme chtěli, aby si ho převzala policie," uvedl Jones, který mu seděl na nohou.

Vězení je nečeká

"Pokud by řekl něco ve smyslu, že ho to bolí, tak bychom se podle toho zařídili. Nechtěli jsme mu ublížit, rozhodně jsem to nezamýšlel," uvedl Machin, který se stejně jako jeho bratranec živí řízením kamiónu.

Soudní zpráva ukázala, že otec čtyřleté dcery Doherty zemřel na udušení vzhledem k nedostatku kyslíku, který způsobil těžký objekt na jeho hrudníku. Vyšetřovatelé nakonec došli k tomu, že nejde určit, že zabití bylo způsobeno použitím velké síly. Vězení nakonec oba muže nečeká. Machin se však musel kvůli vlastní bezpečnosti z místa svého bydliště přestěhovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám