Hlavní obsah

Ženy jsou podle Britů nejšťastnější před třicítkou

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Britské ženy jsou nejvyrovnanější a nejspokojenější se sebou samými a životem svým i svého okolí krátce předtím, než dosáhnou třicátého roku věku. Vyplývá to z průzkumu zveřejněným serverem The Daily Telegraph.

Foto: DTZ, Novinky

Článek

Podle studie je to i doba, kdy jsou ženy nejspokojenější se svým sexuálním životem. Období štěstí ale prý potom netrvá dlouho. Hned po třicítce začínají ženám sebevědomí nabourávat obavy ze stárnutí, šedin a vrásek.

„V osmadvaceti je sebevědomí žen nejvýše. Jistota zaměstnání, pravidelný příjem, partnerský vztah a pevné přátelství napomáhají k tomu, že všechno do sebe zapadá. Když vám už není dvacet, už neklopíte zrak kvůli nedostatku sebevědomí,“ uvedl mluvčí výrobce barviv vlasů Clairol Perfect 10, který výzkum vypracoval.

Průzkum se týkal na 4000 Britek ve věku 25 až 65 let, u nichž se zjišťoval postoj k dvanácti klíčovým oblastem jejich života. Vyplývá z něj, že ženy jsou nejspokojenější se svou kariérou v 29 letech a s partnerským životem o rok později. Nejšťastnější sexuální období ovšem prožívají v 28 letech.

Britky podle průzkumu mají také pocit, že stárnou rychleji než muži a 56 procent z nich se obává o ztrátu vzhledu s přibývajícími roky. Denně proto v průměru stráví 22 minut zkrášlováním, tedy pět dní v roce.

Reklama

Výběr článků

Načítám