Hlavní obsah

Žena v USA vystopovala ukradené auto se synem uvnitř pomocí aplikace v telefonu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jerrica Mooreová z amerického státu Georgia minulé pondělí výraznou měrou pomohla tamní policii k lokalizaci svého ukradeného auta, které pachatel odcizil včetně jejího devítiletého syna. Využila k tomu mobilní aplikaci, díky níž určila polohu synova telefonu.

BEZ KOMENTÁŘE: Žena v USA vystopovala ukradené auto se synem uvnitř pomocí aplikace v telefonu Video: City of Atlanta Police Department

 
Článek

Mooreová dle atlantské policie nechala své vozidlo zaparkované s klíči uvnitř, čehož využil kolemjdoucí muž, jenž se auta zmocnil a i se synem sedícím na zadním sedadle z místa odjel. Majitelka vozu se však zachovala duchapřítomně a přivolané policii díky aplikaci Find My iPhone značně pomohla.

„Paní Mooreová byla schopna sledovat iPhone svého syna pomocí služby 'moje poloha' a předávat informace v reálném čase policistům,” uvedla policie v prohlášení na sociálních sítích.

„Jeden z policistů vozidlo lokalizoval a pomocí GPS pronásledoval. Podezřelý se pokusil policii uprchnout, ta však vůz, který řídil, pomocí technického manévru zastavila,” dodala policie, která muže následně zadržela.

Dítě dle jejich informací z incidentu vyvázlo bez zranění, přesto bylo raději odvezeno do nemocnice na pozorování.

„S radostí oznamujeme, že se dítě a jeho matka opět shledaly. Komunitě znovu připomínáme, aby si svá vozidla zamykala a nenechávala uvnitř své cennosti ani děti,” apeluje policie na místní obyvatele. Jaký trest pachateli hrozí, neuvedla.

Reklama

Výběr článků

Načítám