Hlavní obsah

Žena se zasnoubila s lustrem, do postele ale chodí spát s jiným

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třiatřicetiletá Amanda Libertyová je poněkud netradičního zaměření. Tvrdí, že je objektosexuálka a její momentální láskou jsou lustry. Do jednoho německého se zamilovala natolik, že se s ním dokonce zasnoubila. Noci s ním ale netráví, ty jsou totiž vyhrazené jinému svítícímu zařízení – lustru jménem Jewel.

Foto: Profimedia.cz

Britka Amanda Libertyová sdílí lože s lustrem jménem Jewel.

Článek

Amandina láska k ozdobným lampám přesahuje obyčejnou sběratelskou vášeň. Ve svém domově v Leedsu má lustrů již pětadvacet a zdá se, že nyní našla novou lásku svého života. Stal se jím sedmdesáticentimetrový lustr, který Amanda koupila za 400 liber (zhruba 12 000 korun) přes z německého antikvariátu.

Lustr pojmenoval jeden z Amandiných přátel podle postavičky Lumiere z animovaného filmu Kráska a Zvíře. Amanda se o něj pečlivě stará, lustr dostává pravidelné koupele, objetí i pusy. Stejně jako o ostatních lustrech i o Lumierovi hovoří Amanda v ženském rodě. „Nemůžu na ni přestat myslet. Má tak nádherný tvar a vychází z ní opravdu úžasná energie,“ pochlubila se žena listu Mirror.

Foto: Profimedia.cz

Seznamte se: Amandin snoubenec Lumiere (90 let)

Letos na svatého Valentýna se Amanda s lustrem zasnoubila. „Doufá, že jednoho dne dojde k obřadu. Nikdy předtím jsem zasnoubená nebyla, takže je to celé velice vzrušující,“ uvedla Amanda. Lože však se svým netradičním snoubencem nesdílí. Místo v její posteli je totiž vyhrazeno pro poněkud menší lustr jménem Jewel.

Lustry na sebe nežárlí

Lustry na sebe prý ale nežárlí, Amanda má s nimi otevřený vztah. „Rozumí tomu, že je miluju všechny pro jejich odlišné osobnosti,“ říká žena. Většinu svého času i peněz věnuje sbírání a obnovování lustrů. Její vysněnou prací je starat se o historické osvětlení v Buckinghamském paláci.

Foto: Profimedia.cz

Amandin pokoj je rovněž plný vzpomínek na Libby (Sochu Svobody), po které Amanda převzala své příjmení.

Amanda sama sebe považuje za objektosexuálku. Poprvé se prý zamilovala ve čtrnácti letech do bubnu, před sedmi lety neodolala Soše Svobody (Statue of Liberty). Po ní si nakonec změnila i své jméno, dříve se jmenovala Amanda Deed Pollová. Vztah na dálku ale nakonec nebyl nic pro Amandu. V USA byla celkem šestkrát a i když soše stále důvěrně říká Libby, tvrdí, že se bez ni cítila příliš osamělá.

Sexuální úchylka, nebo psychická porucha?

Zatím není jisté, co objektosexualita (či objektofilie) vlastně je. Není to prostý fetiš. V případě objektofilie totiž lidé milují přímo daný konkrétní objekt, zato pro fetišisty je předmět často jenom prostředkem k uspokojení.

Foto: Profimedia.cz

Zásnuby se odehrály letos na svatého Valentýna.

Žádné opravdu velké výzkumy v tomto směru ještě nebyly učiněny, avšak sexuoložka Amy Marshová vyslechla na 21 anglicky mluvících objektosexuálů. Polovina z nich prý vykazovala známky různých autistických poruch.

Ať je objektosexualita poněkud zvláštní sexuální orientace či psychická porucha (nebo obojí), Amandě je to jedno. „Lidé tomu často nerozumí. Chtěla bych, aby viděli, jak mě lustry činí šťastnou a jak obohatily můj život,“ říká a dodává: „Vztahem s lustry nikomu neubližuji, jenom jednoduše následuji hlas svého srdce.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám