Hlavní obsah

Žena našla po 13 letech zatoulanou kočku, zvíře doma za tři dny pošlo

Smutný, ač dojemný příběh se před několika dny odehrál ve městě Cirencester v anglickém hrabství Gloucestershire. Abigail Smithová po dlouhých 13 letech nalezla svoji zatoulanou kočku Willow, stařičké zvíře si však příliš neužila. Kočka totiž za pouhé tři dny po návratu domů vydechla naposled, píše deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Smithová si kočku pořídila v roce 2001, o čtyři roky později se však zvíře zatoulalo. „Nechtěla jsem tomu uvěřit, velmi mě to tehdy zasáhlo,“ vzpomíná na nepříjemné chvíle Britka.

Jak čas plynul, přestávala věřit, že svého milovaného mazlíčka ještě někdy spatří.

Po dlouhých 13 letech však na sociálních sítích narazila na příspěvek, v němž se psalo, že do nedalekého rybníka spadla kočka. A když se podívala na přiloženou fotografii, nevěřila vlastním očím.

„Fotku jsem ihned přeposlala své matce a zeptala se jí, jestli jí to nepřipomíná Willow,“ svěřila se Smithová s tím, že tuto domněnku jí krátce nato potvrdil veterinář.

Nadšená žena si sedmnáctiletou Willow odnesla domů a těšila se, že se bude moct po dlouhém odloučení opět radovat z její přítomnosti. Zvíře si však příliš neužila, stařičká kočka totiž po pouhých třech dnech od návratu domů pošla.

Odešla ve spánku

Podle majitelky vydechla naposled během spánku - šťastná, že se na poslední okamžiky svého života mohla vrátit domů a odejít v obklopení milované rodiny.

„Jsem vděčná, že jsem se s ní mohla rozloučit a alespoň v posledních dnech jejího života ji mohla ujistit, že ji stále miluju,” řekla Smithová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám