Hlavní obsah

Zeman přišel osobně fandit na tribunu Slavie

I když o sobě prohlašuje, že není fotbalový fanoušek, vyrazil ve středu prezident Miloš Zeman fandit na stadion pražské Slavie. Snímky z návštěvy zápasu Ligy mistrů mezi pražským celkem a Interem Milan publikoval na sociální síti hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

Foto: Jiří Ovčáček, Twitter

Prezident Miloš Zeman s dcerou Kateřinou při návštěvě utkání na stadionu Slavie

Článek

Na snímcích je vidět Zeman se svou dcerou Kateřinou, oba s fotbalovou šálou na krku, v pozadí pak sedí hradní kancléř Vladimír Mynář s manželkou Alex Mynářovou a za nimi stojí předseda představenstva Slavie, někdejší ministr obrany za ČSSD Jaroslav Tvrdík.

Zeman bývá vidět na sportovních utkáních jen výjimečně, ke Slavii se však v posledních letech opakovaně vyjadřuje. Klub, který vlastní Číňané, dává za příklad úspěšných čínských investic v Česku, které jinak zůstávají za deklarovanými očekáváními.

Čínská msta: Fotbalová Slavia přijde o peníze, tvrdí Zeman

Domácí

V říjnu, v době třenic, které vyvolala snaha města Prahy o úpravu sesterské smlouvy s Pekingem, na což Čína reagovala s nevolí, řekl prezident, který postup magistrátu kritizoval, že „má být zastaveno financování Slavie Praha“. Zdroj tehdy neuvedl.

O týden později Hrad informoval, že se prezident obrátil dopisem na předsedu představenstva čínské společnosti CITIC Group, která má ve Slavii podíl, a „vyzval k dalšímu rozvoji aktiv a aktivit společnosti CITIC Group v České republice, včetně pokračování podpory společnosti CITIC pro fotbalový klub SK Slavia Praha“.

Foto: Jiří Ovčáček, Twitter

Prezident Miloš Zeman s dcerou Kateřinou při návštěvě utkání na stadionu Slavie

Fotbalu jako takovému ovšem Zeman jinak neholduje. „Fotbalovým fanouškem nejsem. Mám rád šachy. Na mistrovství náš národní tým nehraje, takže budu sledovat maximálně finále, ale obávám se, že asi ani to ne,” řekl v roce 2014 na otázku Deníku, zda bude sledovat fotbalové mistrovství světa.

O svém vztahu k fotbalu mluvil třeba i na jaře roku 2017 při setkání s účastníky mládežnického turnaje Slavia International Cup. „Sám jsem na trávník vyběhl jen jednou v rámci rekreačního fotbalu, zlomil jsem si při tom nohu a od té doby jsem nikdy fotbal nehrál,“ poznamenal tehdy.

Ve Slavii to vře, delegáti se bojí úmyslů Číňanů

Domácí

Že by mohl ve středu dorazit, se spekulovalo v průběhu dne, Hrad ani Slavia to však před výkopem nechtěly přímo potvrdit. Web Seznam Zprávy citoval svůj zdroj, podle nějž dostal prezident pozvání od hráčů Slavie při společném setkání.

To se odehrálo 7. listopadu krátce po úspěšném vystoupení Slavie na hřišti Barcelony, kde Pražané vyválčili bod. Podle snímku, který tehdy Hrad publikoval, dorazil trenér Jindřich Trpišovský, hráči Ondřej Kolář a Tomáš Souček a nechyběl ani předseda představenstva Slavie Tvrdík. „Prezident republiky při setkání ocenil úspěchy týmu SK Slavia Praha,“ uvedl tehdy Ovčáček.

Středeční vystoupení červenobílých už úspěšné nebylo. Slavia podlehla Interu 1:3 (reportáž zde) a vzdor nadějným vystoupením proti věhlasnějším týmům si zavřela cestu do jarní pohárové Evropy.

Reklama

Výběr článků

Načítám