Hlavní obsah

Zapomněli vykopat nebožtíkovi hrob

BRUSEL

Henry Daubresse, který letos zemřel ve věku 73 let, nyní konečně odpočívá v pokoji. V den jeho pohřbu to však vypadalo, že nebožtíka nebude kam uložit. Hrobník totiž zapomněl vykopat hrob. Informaci přinesl belgický deník La Derniere Heure.

Foto: Jitka Doubravová
Článek

Pohřeb probíhal jako na drátku, vše bylo dokonale připraveno a zorganizováno. Problémy nastaly teprve ve chvíli, kdy se smuteční hosté odebrali do kostela. Tam se totiž majitel pohřební služby přiblížil k Pierrovi, synovi nebožtíka, a svěřil se mu, že se vyskytlo jisté nedopatření. "Hrobníci zapomněli vykopat jámu," zašeptal zmatený majitel.

Hrobu se dočkal

Vypuklo hotové zděšení a panika. Správci hřbitova svou nevykonanou práci vysvětlili tím, že jim ve faxu došel papír, tudíž se nedozvěděli, že se nějaký pohřeb vůbec měl konat. Napadlo je tedy, že by si pozůstalí mohli rakev vzít na chvíli s sebou na připravenou zahradní recepci. Po dvou hodinách dohadování však hrobníci hrob vykopali a kolem šesté hodiny večerní se Henry konečně připojil ke své choti, která zemřela již před několika lety. 

Reklama

Související články

Rok a půl žil s mrtvým bratrem

Anglický důchodce patrně vůbec nepostřehl, že jeho bratr před rokem a šesti měsíci zemřel. Nadále s ním spokojeně sdílel malé obydlí na jihu Anglie. Informaci...

Výběr článků

Načítám