Hlavní obsah

"Zapomenutý" chlapec strávil šest hodin v Mrtvém moři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JERUZALÉM

Osmiletý izraelský chlapec strávil šest hodin na hladině Mrtvého moře poté, co ho tam jeho otec zřejmě omylem zapomněl. Oznámila to v pondělí agentura AP s odvoláním na místní policii, která proti roztržitému rodiči nehodlá vznést žalobu. Mrtvé moře má tak vysokou koncentraci soli, že v něm dokáže "plavat" i neplavec, voda ho totiž udrží na hladině.

Článek

Právě skutečnost, že na hladině Mrtvého moře se dá ležet bez hnutí, patrně zachránila chlapci život. Šneur Friedman z Jeruzaléma se byl u Mrtvého moře koupat ve čtvrtek večer s otcem a dvěma bratry. Od pobřeží, kde se cachtali, ho odnesl mořský proud, čehož si ale nikdo nevšiml.

Postrádat ho rodina začala až po setmění. Rozsáhlé pátrací akce se šťastným koncem se zúčastnily vrtulníky i dobrovolníci na motorových člunech.

Chlapce našli v pátek brzy ráno. Byl dehydrovaný a vyděšený, ale jinak v pořádku. Svým zachráncům řekl, že se snažil zůstat v klidu, modlil se a myslel na své kamarády ze školy, zatímco ho uprostřed noci nadnášela slaná a docela páchnoucí voda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám