Hlavní obsah

Zakladatel Playboye Hefner prodal své sídlo

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký magnát Hugh Hefner prodal své rozlehlé sídlo, které se proslavilo konáním dnes již legendárních večírků. Kupuje ho od něj jeho soused.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Hefnerův důmVideo: AP

 
Článek

Hefner dal svou rezidenci na realitní trh v lednu a požadoval za ni 200 miliónů dolarů (4,8 miliardy korun). Teď na ni našel kupce, kterým je investor Daren Metropoulos, informoval Wall Street Journal. Transakce ještě není definitivně uzavřena, ale zřejmě jde jen o administrativní detaily.

Cena obchodu nebyla zveřejněna, jedná se prý však o “devítimístnou sumu”. Metropoulos bydlí hned vedle Hefnera, sousedící dům koupil v roce 2009 za 18 miliónů dolarů.

Nový majitel s koupí domu akceptoval předem stanovenou podmínku, že musí nechat v domě dožít 90letého Hefnera. Metropoulos prý chce dům především uchovat kvůli jeho architektonickým přednostem. Slavná historie plná celebrit ho až tolik nezajímá.

Foto: Fred Prouser, Reuters

Playboy Mansion Hugha Hefnera

„Odkaz tohoto místa přesahuje celebrity a sloužit tady jako správce by pro mě byla velká pocta,” uvedl Metropoulos v prohlášení.

Metropoulos výhledově počítá s tím, že obě nemovitosti spojí v jednu. Vzniklo by tak sídlo o rozloze zhruba tří hektarů. S Hefnerovým sídlem ale bude mít dost práce, podle odborníků totiž tento 29pokojový dům potřebuje značné opravy.

Hefner koupil dům v roce 1970 za 1,1 miliónu dolarů. Tehdy se jednalo o největší realitní obchod v historii Los Angeles. Prodej sídla je součástí nové strategie firmy Playboy Enterprises. Jak magazín Playboy, tak jeho webová stránka už nezobrazují zcela nahé ženy. Většina příjmů společnosti momentálně pochází z licencování slavného loga na reklamní předměty.

Reklama

Související témata:

Související články

Playboy končí s nahotou, je prý překonaná

Americký pánský časopis Playboy, ke kterému neodmyslitelně patří obnažené dívky ve smyslných polohách, s nahotinami od jara skončí. Březnové číslo sice přinese...

Výběr článků

Načítám