Hlavní obsah

Zajistil si pohodlný život, a vůbec o tom nevěděl

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Američan Jeremy Lockett z Massachusetts byl nadšený, když zjistil, že jeho stírací los je vítězný, a těšil se na jackpot 50 tisíc dolarů (jeden milión Kč). Poté, co si přišel nárokovat výhru do centrály loterijní společnosti, se jeho radost ještě znásobila. Nejednalo se totiž o jednorázovou výhru, ale o výplatu 50 tisíc dolarů každý rok po zbytek jeho života. Média uvedla, že výherci je kolem třiceti let.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Lockett si přišel pro výhru společně se svou manželkou, uvedl server Boston.com. Jejich radost byla nepopsatelná.

„Byli jako šílení,“ okomentovala s úsměvem situaci mluvčí loterijní společnosti Beth Bresnahanová. Manželský pár podle ní začal okamžitě po pro ně šokujícím zjištění tancovat v hale.

Američan si mohl nechat vyplácet peníze každý rok po zbytek svého života, ale po konzultaci s finančním poradcem se rozhodl pro jednorázovou výplatu. Los, který ho stál 20 dolarů, má garantované vyplácení výhry po dobu 20 let, na jejímž základě obdržel 650 tisíc dolarů (13 miliónů korun). Výhrou chce zaplatit dluhy a vrhnout se do investování.

Radost má také majitel benzínky, na níž si Lockett los koupil. Od společnosti Massachusetts State Lottery totiž obdrží bonus ve výši 10 tisíc dolarů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám