Hlavní obsah

Záhadné pomalé UFO měnilo barvu

Novinky, vps

Australan Drew Ryan zachytil nad Empire Bay v Novém Jižním Walesu světelnou kouli, která se pohybovala nízkou rychlostí a měnila barvy. Muž, jehož koníčkem je fotografování, natáčí UFO poměrně často a většinu jevů podle něj lze lehce vysvětlit. U svého posledního úlovku ale nemá nejmenší ponětí, o co se jednalo, jak se svěřil australskému listu The Daily Telegraph.

BEZ KOMENTÁŘE: UFO, které Ryan natočil nad Empire Bay

 
Článek

Není to poprvé, co Ryan viděl tento konkrétní jev. Za poslední dva měsíce už ho spatřil pětkrát a mnoho dalších lidí mu tvrdilo to samé. Až nedávno se mu ho ale podařilo kvalitně natočit.

„Na obloze v (regionu) Central Coast jsem viděl už mnoho nevysvětlitelných věcí a nedávno jsem pozoroval a natočil velký svítící objekt ve tvaru koule nad Empire Bay. Koule několikrát změnila barvu, a když byla oranžová, tak se pomalu přesunula o kus dál,“ řekl Ryan.

BEZ KOMENTÁŘE: Zvětšené záběry neidentifikovatelné světelné koule

Ryan je spojen s několika nadšeneckými skupinami, které se zabývají neidentifikovatelnými objekty, a tak některým nepřijde jako náhoda, že světelnou kouli natočil zrovna v den, jenž je slaven jako den fenoménu UFO.

Australan v rozhovoru pro The Daily Telegraph uvedl, že UFO natočil už mnohokrát a často je lidmi žádán, aby zhlédl jejich vlastní záběry, ale u objektu zachyceného nad Empire Bay si neví rady.

UFO

Zkratka anglických slov Unidentified Flying Object (neidentifikovaný létající předmět) označuje předmět na obloze, jehož původ nelze racionálně vysvětlit.

V obecném povědomí pojem splynul s mimozemskými "létajícími talíři“.

Podle odborných studií lze přirozeně vysvětlit zhruba 97 procent nahlášených pozorování UFO. 

„Mnoho z videí, na která se dívám, lze lehce vysvětlit. Musíte vzít v úvahu použité vybavení a software, abyste mohli posoudit autenticitu videa. Ale nepochybuji o tom, že tam nahoře jsou věci, které nejdou vysvětlit,“ dodal Ryan.

Reklama

Výběr článků

Načítám