Hlavní obsah

Zachraňte život první pomocí, abyste mohli zabít sami. Zombie učí resuscitaci

Novinky, vps

Neznámá žena zmateně bloudí zničeným městem, když v tom se objeví horda nemrtvých a chystá se zpečetit její osud. Scéna z hororového filmu? Ne, informační kampaň kanadské charity Heart and Stroke Foundation, jejímž cílem je naučit mladé lidi správné resuscitaci.

Kdo vás nejlépe naučí, jak poskytovat první pomoc? Přece zombie!

 
Článek

Charita Heart and Stroke Foundation (HSF) se zaměřuje především na rozšiřování znalostí o prevenci a léčbě srdečních chorob a mozkové mrtvice. Její poslední kampaň se snaží ukázat na jednoduchost resuscitace pomocí vtipného klipu

Kanadská nadace není prvním, kdo se snaží informovat o resuscitaci zábavným způsobem. O něco podobného se před časem pokusila British Heart Foundation se slavným hercem Vinniem Jonesem. [celá zpráva]

Hlavně nikoho nelíbejte, varuje Vinnie Jones

Úspěšnosti propagačního videa hodně pomáhá atraktivní téma nemrtvých. Klip je prací známého režiséra Vincenza Nataliho a kvalita je na něm vidět na první pohled. Režisér a produkční společnost pracovali na projektu bez nároku na honorář, podle kanadské televize CBC to pro ně byla otázka prestiže.

Chtějí překonat rekord

V úvodu videa prochází neznámá žena zničeným městem, když v tom narazí na jednu zombie. S tou se ještě s vypětím všech sil vypořádá, ale krátce poté ji z obou stran obklopí dav nemrtvých. Ženě se šokem zastaví srdce a omdlí. Zombie pochopitelně touží po živém člověku, reklama se tak dostává ke své pointě. Oživlé mrtvoly totiž začnou provádět resuscitaci a ženu oživí. Ta si sice po procitnutí myslí, že se nad ní slitovaly a zachránily jí, ale situace se rychle vrátí ke klasickému schématu hororového filmu.

Kromě vzdělávání má kampaň i další cíl. HSF chce překonat světový rekord v největším resuscitačním školení. Akce se bude konat 25. října v torontském zábavním parku Canada´s Wonderland a organizátoři doufají, že se jim podaří přilákat 10 000 účastníků. Aktuální rekord byl vytvořen v loňském roce v Singapuru, kde se hromadného školení zúčastnilo 7 909 dobrovolníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám