Hlavní obsah

Zachraňte vojína Lynchovou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

USA

Americké televizní společnosti se přou o práva na příběh zachráněné vojačky Jessicy Lynchové, která se dostala do iráckého zajetí a byla zachráněna při speciální operaci americké námořní pěchoty.

Článek

Jako první oznámila svůj záměr natočit celovečerní film, který by byl věnován osudu dívky a superoperaci, jež vedla k její záchraně, televizní společnost NBC. "Film by se podobal snímku Mission Impossible s tím rozdílem, že by šlo o pravdivý příběh," řekl deníku Daily Variety jeden z producentů společnosti.

"Jedná se o velkolepý válečný příběh: vznešený, heroický a dramatický. Takové věci se stávají ve špionážních filmech, přičemž je divákům jasné, že se jedná o fikci. Ale teď všichni víme, že se před našima očima odvíjí skutečnost," dodal producent.

Tuhý boj konkurentů

Televizní kanál nyní vybírá vhodné scénáristy a producenty. Termín uvedení filmu je zatím nejistý; podle představitelů společnosti NBC by se premiéra měla konat někdy v průběhu příštího roku. Zatím je pro telekanál nejdůležitější získat exkluzivní práva na příběh Jessicy. Výběr jejich společnosti producenti NBC motivují tím, že jejich film bude natočen právě podle četných reportáží jejich televize.

V současnosti se o práva na film pokouší i řada jiných kanálů. Největším konkurentem NBC je telekanál CBS, který také plánuje velkolepý projekt, který by byl věnován osudu Jessicy Lynchové.

Samotná hrdinka se v současné době nachází již doma v USA, kam byl převezena z americké vojenské nemocnice v Německu. Léčí se z mnohočetných zranění a zlomenin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám