Hlavní obsah

Zachráněný vorvaň se zotavuje v hotelovém bazénu

CNN, Lenka Hloušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ISLAMORADA

Vorvaň obrovský zachráněný začátkem minulého týdne z písečné mělčiny u floridského města Key Largo se úspěšně zotavuje v hotelovém bazénu z dehydratace a bodných ran způsobených pravděpodobně pytláckou harpunou.

Foto: Tomáš Čech

Tým trenérů Kidsport

Článek

Zuboženého vorvaně měřícího 3,3 metů a vážícího 540 kilogramů nalezla Pobřežní hlídka Spojených států z městečka Islamorada na písečné mělčině. S vydatným přispěním specialistů z organizace Conservancy dohlížejících na podmínky života savců a kytovců u floridských břehů jej následně přemístili do hotelu The Islander Resort, kde se novému hostu na míru přizpůsobila teplota slané vody ve venkovním bazénu.

Kokomo se úspěšně zotavuje

Kokomo, jak záchranáři vorvaně pojmenovali, se brzy stal místním miláčkem. Hosté se samozřejmě společně s ním nesmějí koupat, ale vedlejší bazén je volně přístupný a cesta kolem živého Kokomy zejména pro děti nezapomenutelná. "Všichni přijatá omezení chápou a jsou šťastní, že pomáháme dobré věci. Několik hostů nám už nabídlo finanční i odbornou pomoc," řekl manažer hotelu Robin Schlaudecker. Lékaři u vorvaně po převozu do bezpečí zjistili nedostatek krve, dehydrataci a infekci v bodných ranách způsobených pravděpodobně harpunou. "Nejsme si jistí, čím Kokomu zranili, ale určitě to byli pytláci a maso zvířete mělo skončit na talířích labužníků," uvedl Rick Trout z Conservancy. Vorvaň se rychle zotavuje a to také kvůli podávané destilované vodě, jež snižuje dehydrataci organismu, i antibiotikům bojujících proti infekci. Podle Trouta se Kokomo plně uzdraví během příštích 3 týdnů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám