Hlavní obsah

Zabiják a bankéř gangu odešli z vězení jako dozorci

Právo, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to jako z tuctové veselohry: dva vězni utekli z věznice v mexickém městě Culiacán ve státě Sinaloa v převleku za dozorce.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Carlose Salmóna a Juliána Grimaldiho vyvedli v neděli z bran věznice zřejmě dva bachaři, kteří s nimi spolupracovali. Uprchlíci přitom bez potíží prošli přes šest kontrol. Úřady považovaly oba za velmi nebezpečné a držely je ve speciálních celách.

Oba si přitom původně měli odpykat trest ve federálních zařízeních s vyšším stupněm ochrany, avšak úspěšně se proti tomu odvolali a skončili ve věznici Aguaruto v Culiacánu.

Salmóna policie zatkla předloni s tím, že vede gang nájemných vrahů. Soud ho potrestal za útok na policejní konvoj v roce 2012, při němž zahynulo sedm policistů.

Grimaldiho zatkli letos v lednu a odsoudili ho za to, že spravoval část peněz drogového kartelu Sinaloa. Vyšetřovatelé ho podezírali z účasti na útoku ze září 2016, při němž zemřelo pět vojáků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám