Hlavní obsah

Z modelek je nejvíce za vodou Milla Jovovichová

NEW YORK

Milla Jovovichová, Gisele Bündchenová a Heidi Klumová jsou nejen jedny z nejkrásnějších a nejvíce sexy dívek na světě, ale zároveň jsou i pořádně zazobané. Prestižní americký ekonomický magazín Forbes nyní zveřejnil žebříček nejbohatších modelek, jemuž kralují právě zmíněné tři dámy. Nejvíce za vodou je Jovovichová, která se proslavila i na poli filmovém.

Foto: Jan Pařík

Rezerva Kolína

Článek

Za uplynulý rok si podle Forbesu přišla z královen módního mola na největší balík 28letá Milla Jovovichová, známá mimo jiné i z hlavních rolí ve filmech Johanka z Arku a Pátý Element, které režíroval její tehdejší manžel Luc Besson, či z hororu Resident Evil. Její roční příjem činí 10,5 miliónů dolarů. Za ní se s desetimiliónovým příjmem umístila 24letá Gisele Bündchenová a o dva milióny méně si ročně vydělá třetí v pořadí, 31letá Heidi Klumová.

Jovovichové zajistila pohádkové zisky především smlouva s kosmetickou firmou L'Oréal, v jejíchž reklamách účinkuje od roku 1998. Pěkných pár miliónů jí přinesly také role v pokračování hororu Resident Evil a ve snímku Ultraviolet.

Bündchenová za své příjmy vděčí nejen smlouvě na reklamu pro luxusní prádlo Victoria's Secret, která jí za čtyři roky vynese 30 miliónů dolarů, ale také klasické práci modelky. Za každý den, kdy se prochází po přehlídkovém molu, jí musí pořadatel vyplatit 50 000 dolarů.

Klumová vydělávala na reklamě

Čerstvá maminka Heidi Klumová vydělává především na účinkování v reklamě, a to nejen na módu a kosmetiku, ale například i na bonbony Katjes, řetězec supermarketů Spar, holicí strojky pro ženy nebo kreditní karty. Kromě toho bude na podzim v USA moderovat novou televizní show.

Na čtvrtém místě žebříčku skončila s pěti milióny 28letá Američanka Carolyn Murphyová, která mimo jiné propaguje výrobky kosmetické firmy Estée Lauder. První pětku uzavírá její o dva roky starší kakaová krajanka Tyra Banksová, která si na své čtyři milióny ročně přijde reklamou na prádlo Victoria's Secret a vystupováním na módních molech. Na rozdíl od své brazilské kolegyně Bündchenové je ovšem o fous skromnější - za den požaduje pouhých 35 000 dolarů.

Reklama

Výběr článků

Načítám