Hlavní obsah

Z lásky zebry a osla se zrodil zebroid

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neobvyklou atrakci mají v jednom čínském přírodním parku. Mezi ostatními zvířaty se tam promenáduje mládě, jehož matkou je zebra a otcem osel.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zebře a oslovi se narodilo mláděVideo: AP

 
Článek

Zebroid, jak se křížencům zebry a ostatních koňovitých říká, má většinu těla zbarvenou do hněda, ale nohy má typicky pruhované a svou matku rozhodně nezapře. Také se od ní nehne a neustále je jí na blízku.

Mládě mají v přírodním parku v Su-čchienu v provincii Ťiang-su. Je zdravé, utěšeně roste a radostně dovádí. Na záběrech ze začátku října je vidět, jak doráží na svou matku.

Žádné podrobnosti o tom, jak se k sobě zebra a osel dostali, park nezveřejnil. Novozélandský zpravodajský web stuff.co.nz ale připomněl, že o „lásce zebry a osla“ v parku už čínská média informovala před rokem. Je tak dost dobře možné, že páření této dvojice se trochu pomohlo.

Kříženci zebry a osla jsou vzácní, ale pár takových případů se v posledních letech objevilo. Předloni se jeden narodil v Mexiku, v roce 2013 pak bavil příběh zebřího samce, který utekl ze své ohrady, aby se dostal k samici osla. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám