Hlavní obsah

Z imámovy nevěsty se po dvou týdnech manželství vyklubal muž

Novinky, nčs, tcs

Do nepříjemné situace se dostal ugandský imám šejk Mohammed Mutumba. Z nevěsty, kterou si vzal, se po dvou týdnech manželství vyklubal muž. Skutečnou identitu „nevěsty“ odhalili až policisté, když přeskakovala plot u sousedů, které chtěla okrást. V problémech je i podvedený imám, píše server BBC s odvoláním na Daily Monitor.

Foto: Twitter @newvisionwire

Mohammed Mutumba při svatebním obřadu se svojí nevěstou.

Článek

Mutumba prý neměl sebemenší tušení, že se oženil s mužem. Když si bral 27letou Swabullah Nebukeeraovou, všechno vypadalo naprosto běžně.

„Hledal jsem ženu, kterou bych si mohl vzít. Když jsem potkal krásnou ženu v hidžábu, oslovil jsem ji a nabídl jí sňatek,“ řekl zdrcený Mutumba.

Foto: Novinky

Oděvy žen v muslimských zemích.

Jisté varovné signály se ovšem objevily. Novomanželka s ním odmítala mít intimní styk, prý z důvodu menstruace. Mutumba se rozhodl být trpělivý a na svoji choť netlačil.

Sladký hlásek

Na to, že byl oklamán, se přišlo náhodou po dvou týdnech. Imámova manželka byla přistižena policií při pokusu ukrást ze sousedního domu televizor. Při prohlídce podezřelé pak policisté zjistili, že má vycpanou podprsenku a pánské přirození. Ve skutečnosti se jedná o jistého Richarda Tumushabeho.

Pachatel byl zadržen a informován byl rovněž Mutumba, který si pro svoji „nevěstu“ přijel na policejní stanici.

Tumushabe pak už mohl zapírat jen stěží. Přiznal se, že předstíral příslušnost k opačnému pohlaví, jen aby vytáhl z Mutumby peníze.

„Měl sladký hlásek, pohyboval se jako žena, bylo těžké poznat pravdu,“ uvedl šejkův přítel Amisi Kibunga.

„Dokonce vařil, pral, staral se o domácnost. Sice byl většinu času uvnitř, ale odhalit to bylo složité,“ vyjádřil se také soused Henry Mukwaya.

Mutumba, jenž v mešitě v regionu Kayunga působil čtyři roky, se věnoval zejména vzdělání dětí a tvrdí, že o tom, že je jeho žena muž, nevěděl. Problémům přesto neunikl.

Mužům hrozí vysoké tresty

V pátek server BBC informoval o tom, že byl zatčen i oklamaný duchovní. Jakkoli se celý příběh může zdát úsměvný, může mít tragické důsledky. Ugandský zákon do roku 2013 trestal homosexuální styk doživotním vězením. Tento trest byl změněn dokonce na trest smrti, v roce 2014 však ugandský ústavní soud tuto změnu označil za neplatnou.

Ugandská vláda pak ze strachu z mezinárodní reakce už trest smrti pro homosexuály nepožadovala. Nad oběma muži však stále visí hrozba doživotního žaláře.

Rovněž byla pozastavena imámova duchovní činnost v mešitě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám