Hlavní obsah

Yvetta Blanarovičová se těší na setkání s yetim

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Herečka a zpěvačka Yvetta Blanarovičová sice působí křehkým dojmem, ale ve skutečnosti patří k dobrodružně a sportovně založeným ženám. Za několik týdnů bude ověšena horolezeckou výbavou šplhat na himalájské štíty. Letos chce zdolat několik tamních šestitisícovek. Nejvíce se prý těší na tajemného yetiho.

Foto: Anna Čelouchová

Na podzim je u mníšeckého zámku opravdu hezky.

Článek

"Do Himalájí vyjedeme na tři týdny. Výška šest tisíc metrů je moje hranice, zatím si na vyšší hory netroufám. Nebojím se ani počasí, ani případného setkání se sněžným mužem. Určitě by to byl zážitek na celý život," prohlásila Yvetta.

"Kdyby mě chtěl náhodou sežrat, rychle bych zdrhla. Pokud by se ale choval přátelsky, okamžitě bych se s ním skamarádila. Určitě by pak měl neskutečný úspěch v některém z mých vystoupení. Do našeho bláznivého světa bych ho ale nevzala. Myslím, že šťastný může být pouze ve svém krásném prostředí, kde žije," dodala.  

Dobrý kontakt s domorodci

Už při své první výpravě do Himalájí se herečka spřátelila s domorodci. Jak zdůraznila, jsou to velmi přátelští a otevření lidé. Navíc si doslova zamilovala jejich exotickou kuchyni.

"Ochutnala jsem hromadu místních specialit. Pečené nudle, jačí mléko, placky a obzvlášť skvělé je grilované kozí maso. Pokaždé, když jedu do zahraničí, chci ochutnat tamní kuchyni. Biftek si můžu dát v Praze, ale v cizině mě zajímá to, co doma nedostanu," poznamenala.

Na moři strávila nepříjemnou noc

Blanarovičová se svou dobrodružnou povahou nijak netají. Aktivně se věnuje alpinismu a s celou rodinou jezdí v přírodě mnohakilometrové trasy na kolech. Provozuje jachting a v mořských vlnách už zažila několik dramatických okamžiků.

"Jachtařinu dělám sedm let a musím říct, že moře je plné překvapení. Minulý rok jsme se plavili v Karibiku a za námi se rozpoutal tajfun. Přepadl nás nečekaně, protože v předpovědi počasí ani ve zprávách o něm nepadlo jediné slovo," popisuje zážitek.

"Celou noc jsme pak pluli na rozbouřeném moři a nebylo to nic příjemného. Podobné chvíle zažíváme pravidelně u řeckých ostrovů. Jakmile se tam objevíme, začne Poseidon bláznit. Letos vyrazíme na trasu kolem Sardinie a Korsiky. Třeba tam bude klidněji," podotkla Yvetta.

Reklama

Související témata:

Související články

Yvetta Blanarovičová se sraby nezpívá

Herečka a zpěvačka Yvetta Blanarovičová patří k osobnostem, které se snaží opuštěným dětem alespoň částečně vynahradit chybějící vánoční pohodu u rodinného...

Výběr článků

Načítám