Hlavní obsah

VyVolení 2: odvázaní, ale velmi nudní

Právo, Michal Procházka

Druhá série reality show VyVolení už má za sebou první hádky, první zúčtování, a dokonce i první soulož. Zatímco první série TV Primy válcovala televizní sledovanost a sledovalo ji průměrně přes půl druhého miliónu diváků, druhá série už lidi tolik netáhne. Dnes v pátek počítáme už osmnáctý den cvrkotu ve Vile, ale diváků se na to dívá stěží polovina, sotva 700 tisíc.

Článek

Kde je zakopán pes aneb nasytil se národ šmírováním zoufalců, podnikavců a exhibicionistů zavřených za peníze a slávu v akváriu?

Prima nejspíše udělala sama chybu, když druhou sérii nasadila příliš brzy, ocitla se v situaci milence, který se chtěl milovat příliš brzy po předchozím vyvrcholení. Když tentokrát nenastalo očekávané divácké šílení, stáhla televize pořad kromě soboty z hlavního vysílacího času.

Chybí typy jako Vladko a Regina

Navíc dramaturgům VyVolených 2 chybí civilní a přitom výrazné a zajímavé typy, jako byl Vladko, Regina, Petr Zvěřina nebo Hans. Ti před půl rokem předvedli téměř melodramatickou zápletku jako z televizního seriálu, řekněme "Dallasu ze střední školy". Nakonec Vladkův příběh sympatického i šíleného outsidera, který poprvé v životě něco dokázal, prožívali ženské i teenageři.

Docházelo k vášnivým i nenávistným debatám na internetu i na ulici. Současní VyVolení mají za sebou už koupání bez plavek v bazénu, noční tanečky, depky, laškování v sauně, neustávající hovory o sexu, a dokonce první soulož. Prostě všechno, co by patřilo k mládežnickému táboru. Jde zase hlavně o mladé lidi mezi 20 a 30 lety. Karin se musí pořád malovat, Pluto nic neřeší a chtěl by zpropagovat své hiphopové album. Jakub se teď rozhádal se všemi, Marie strašně kalí, Karolína si nevěří a Maruš? Tu kluci nepovažují ani za ženskou.

Ale očividně se všichni mnohem méně stydí, nemají v porovnání s první partou už velké zábrany. K nějakému skupinovému sexu už není daleko, možná se zúčastní na přání diváků i nějaký příbuzný nebo někdo z moderátorů. Nebo že by třeba Michal David?

V televizi se snažili přitvrdit a nabídnout publiku větší exhibicionisty a výstřednější typy - a navíc i jeden milostný pár Petr a Dana. Například lesbička Sanny je nejkorpulentnější soutěžící druhé série, navíc má za sebou dost těžký příběh. Ovšem její srovnání s Vladkem odhalí, proč dvojka je horší jedničky.

Diváci se snadněji vžívají do svých hrdinů, v nichž se mohou trochu sami vidět a poznat nebo kteří předvedou nějaký pořádný konflikt. A tady jsme stále jako na chodbě zvláštní školy jednoduchých a trochu výstředních jedinců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám