Hlavní obsah

Vysokoškoláci mají novou Miss Academia

Právo, Blanka Kovandová
ZLÍN

Až jednou Markéta Říhová předstoupí před třídu osmáků, aby je naučila něco z dějepisu nebo češtiny, nebudou asi kluci moc soustředění na výklad. Dvaadvacetiletá Markéta je totiž dlouhonohá plavovláska, která se od středečního večera může dokonce pochlubit čerstvým titulem Miss Academia.

Foto: Pivovar Velké Popovice
Článek

Titul získala po finálovém zápolení ve Zlíně, kde soutěž pro vysokoškolačky z celé republiky pořádá místní Univerzita Tomáše Bati.

"Zní to jako fráze, ale opravdu jsem to nečekala. Teď se těším do sprchy a taky na párty, kde si to pořádně užijeme," řekla bezprostředně po vítězství studentka čtvrtého ročníku pedagogické fakulty Masarykovy univerzity v Brně.

Od začátku finále Markétu hlasitě povzbuzovali i diváci v sále Velkého kina, protože je rodačka z nedalekých Babic u Uherského Hradiště.

Vicemiss okouzlila úsměvem

Druhý stupínek obsadila bezprostřední a stále se usmívající studentka Fakulty filozofické Ostravské univerzity, dvacetiletá Dita Hrtusová. Pochází z Frýdku - Místku a jednou by měla učit středoškoláky angličtinu a ruštinu. Během večera pak získala i titul Miss Academia press od novinářské poroty. 

Slovenky neuspěly

I druhá vicemiss je z Moravy. Evě Konopáčové je dvacet jedna let, pochází z Valašského Meziříčí a studuje na VŠ Báňské na ekonomické fakultě obor eurospráva.

"Je to již osmý ročník soutěže, která má rok co rok stoupající prestiž. Letos se do přihlásilo 62 dívek a také poprvé jsme oslovili i VŠ na Slovensku. Z šesti přihlášených Slovenek však žádná nepostoupila do finále. Snad příště," zhodnotila mluvčí soutěže, studentka Kateřina Popová, která dodala, že u dívek nerozhodovala jen krása a šarm, ale také například logické a vědomostní testy.

Celou soutěž každoročně pořádá tým studentů Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Letošní ročník zvládli na jedničku.

Reklama

Související témata:

Související články

Volí se nejkrásnější studentka ČR

Ve Zlíně je na středeční večer naplánováno finále osmého ročníku Miss Academia - tedy soutěže o nejkrásnější vysokoškolačku České republiky. Přihlásilo se 62...

Výběr článků

Načítám