Hlavní obsah

Vyřazený Roman Lasota se začne učit zpívat

PRAHA

Žádný smutek se nekonal. Roman Lasota (20) je realista a vyřazení ze soutěže Česko hledá SuperStar vzal s klidem. Ba naopak, za obrovský úspěch považuje fakt, že se dostal tak daleko a převálcoval lidi, kteří se zpěvu léta věnují.

Článek

"Já jsem v podstatě v životě nezpíval, to byla totální náhoda, že jsem se do finále dostal. Nikdy jsem nevystupoval sólově, dokonce jsem ani nikdy nezpíval živě na mikrofon," přiznal Roman.

Do soutěže Česko hledá SuperStar se Roman Lasota přihlásil už loni, porota ho prý ale vyhodila kvůli výběru skladby. Jen Michal Horáček mu doporučil, aby to nevzdával a zkusil štěstí příští rok. "Tak jsem se z legrace přihlásil znovu - a vyšlo to," řekl se smíchem.

Jedinou zkušenost se zpěvem měl Roman do té doby z občasného působení ve školním sboru na gymnáziu. Ani přípravě na konkurz do SuperStar se nijak zvlášť nevěnoval. Teď pro něj tato etapa znamená životní přelom, showbyznys ho nadchl. Stovky fanynek, které mu píší samé příjemné věci, jako že má krásný hlas a je sympatický, ho zlomily. Zcela vážně uvažuje o tom, že by chtěl zpěvem v budoucnu živit. V současné době Roman studuje v pomaturitním kurzu jazyky a rozhoduje se, co dál. Nějaké nabídky se rýsují, ale účastníci soutěže nesmějí podepsat tři měsíce žádnou smlouvu.

Šel by i ke Klezlovi

"Určitě nekončím se zpěvem, jsem připravený se strašně moc učit, protože vidím, jak je to v dnešní době důležité. Já si uvědomuju, že někdy zpívám falešně. Slyším to, proto se tak někdy při zpěvu ksichtím. Jenže v té trémě se prostě některé tóny nedají dotáhnout, i když se člověk strašně snaží," řekl.

Roman má proto jasno v tom, že si najde si hlasového pedagoga, a začne na sobě pracovat. "Kdyby mě vzal, šel bych klidně i k profesoru Klezlovi. Ale nejšťastnější bych byl, kdyby se mi mohla dál věnovat hlasová poradkyně soutěže paní Chaloupková. No, ale to ještě uvidíme," nechává si manévrovací prostor Roman Lasota.

Reklama

Související články

Superstar: Falešná Janis a táborový romantik

Máme za sebou další finálový večer Superstar. Soňa Pavelková byla buď nemocná, nebo začala poslouchat Janis Joplin, každopádně zpívala jinak než dříve. Roli...

Ze SuperStar vypadl Roman Lasota

Dvacetiletý Roman Lasota z Českého Těšína včera vypadl ze semifinálové sedmičky soutěže Česko hledá SuperStar 3. V kole, v němž soutěžící zpívali muzikálové...

Výběr článků

Načítám