Hlavní obsah

Vyděšený divočák uvízl v Číně na prosklené lávce

Novinky, tcs

Prosklené lávky a mosty jsou v Číně stále hitem, i když se v poslední době začínají zavírat. Pohled od hlubin však neděsí pouze turisty, ale i zvířata, když se na lávku omylem dostanou. To byl i případ kance, kterého minulou sobotu objevili turisté v provincii Če-ťiang.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Vyděšený divočák na prosklené lávceVideo: AP

 
Článek

Vyděšený divočák, který spadl z útesu nad prosklenou lávkou, si turistů příliš nevšímal. Zoufale se držel u skály, kde podlaha lávky nebyla průhledná. V některých místech však nebylo nic víc než průhledné sklo a přes to už se zvíře zírající do sedmdesátimetrové hloubky neodvážilo.

Turisté okamžitě informovali správce turistické atrakce a následně i asistovali při odchytu zvířete. Divočáka ochránci přenesli na pevnou zem, kde zvíře ošetřili. Utrpělo zranění na levé noze, způsobené právě pádem ze skály.

Čína ve velkém zavírá prosklené mosty

Cestování

Více než 45 kilogramů vážící zvíře bylo převezeno do nedalekého útulku pro divoká zvířata, kde se z pádu bude zotavovat.

Po celé Číně stojí na 2300 prosklených vyhlídek, mostů či lávek. Řada z nich se ale potýká s bezpečnostními problémy. Divokému praseti však velice pravděpodobně zachránila život.

Reklama

Související témata:

Související články

Ztracení turisté si spletli auta a divočáky

Dva vyděšení turisté, kteří se ztratili v texaské přírodní rezervaci, nalezli v bezpečí v koruně stromu, když se domnívali, že je pronásledují rozzuření kanci....

Výběr článků

Načítám