Hlavní obsah

Vlasta Horváth chce napsat vlastní muzikál

– Praha

Vítěz soutěže Česko hledá SuperStar z roku 2005 Vlastimil Horváth (31) kdysi ohrnoval nad muzikály nos. Před časem ale změnil názor a nedávno se dokonce upsal muzikálu Mona Lisa. A teď chce dokonce složit vlastní dílko tohoto žánru.

Článek

"Už delší dobu přemýšlím, že bych napsal hudbu k muzikálu, rád bych se také podílel na hudbě k filmu. Teď na něčem pracuji a musím říct, že mě to strašně baví," prozrazuje zpěvák Vlasta Horváth. Je autorem řady písniček, skládá už od dětství. Některé jeho písničky z debutového alba se stále hrají na českých rádiích.

V muzikálu Mona Lisa Horváth ztvárňuje postavu slavného malíře Rafaela Santiho z dílny Leonarda Da Vinciho. Atmosféra kolektivní práce v divadle, každodenní zkoušky, pak i honosné kostýmy, to všechno Vlastu podle jeho slov naprosto nadchlo. A na rozdíl od Ivety Bartošové si žádné negativní pocity ze zkoušek domů neodnášel.

Manželka ho podporuje

"Když se pracuje, občas něco režisérům ujede, já s tím ale problémy nemám," říká zpěvák, který není vyhledávaným terčem bulváru. Už několik let žije se svou manželkou Markétou, která ho v jeho tvorbě podporuje.

"Pochválila mě, ale já si uvědomuji, že na tomto poli stojím úplně na začátku. Moc rád experimentuji a pouštím se do něčeho nového. Tohle je obrovská zkušenost, jsem z ní nadšený a doufám, že účinkování v muzikálu nebude pro mě jen výjimkou. Pokud bude další nabídka, nebudu rozhodně váhat. Jen bych byl rád, kdyby moje role byla trochu větší. Muzikál, to je fenomén," zasnil se vítěz druhé české řady soutěže SuperStar.

Reklama

Výběr článků

Načítám