Hlavní obsah

Vlak smetl školní autobus uvázlý na přejezdu

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hedendorf

Kloubový školní autobus uvázl ve středu ráno na železničním přejezdu v německém Hedendorfu. Řidička okamžitě otevřela dveře a pohotově evakuovala všechny školáky. Těsně poté do autobusu naboural projíždějící vlak, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Srážku vlaku se školním autobusem natočil jeden ze studentůVideo: Reuters

 
Článek

Zhruba 60 dětí jelo jako každý den do školy autobusem. Kvůli zablokované silnici však třiadvacetiletá řidička musela jet po objízdné trase, která vedla přes koleje. Za nimi potřebovala ostře zahnout, zadní část soupravy se ale zasekla v kolejišti a autobus už znovu nenastartoval.

„Udělala správnou věc: Otevřela všechny dveře, aby všichni mohli vystoupit. Evakuovala všechny studenty,“ popsal jednání řidičky školák Marvin Schulz, který náraz vlaku do autobusu také natočil. „Bylo to hrozné, třásly se nám nohy a někteří kamarádi začali brečet,“ dodal.

Police uvedla, že nehoda si vyžádala jedno lehké zranění mezi cestujícími ve vlaku. Zprůjezdnění trati zabralo několik hodin, škoda se odhaduje na 300 tisíc eur (přes osm miliónů korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám