Hlavní obsah

Vládnout je občas nuda, přiznala královna Alžběta ginem posílenému Sarkozymu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Anglická královna Alžběta II. se před lety svěřila francouzskému prezidentovi Nicolasi Sarkozymu (55), že ji občas kralování nudí. Po osmapadesáti letech na trůnu se jí nelze moc divit. Prezident Sarkozy tvrdí, že se mu královna svěřila se svými pocity během privátní konverzace na banketu ve Windsorském paláci v roce 2008. Odvahu začít si povídat s královnou, která seděla vedle něj, prý Sarkozy dostal poté, co si spletl vodu s ginem.

Foto: Profimedia.cz

Královna Alžběta se někdy vyjádří mimo protokol velmi vtipně.

Článek

"Měl jsem hroznou žízeň, tak jsem si vzal sklenici. Myslel jsem si, že je to voda, ale byl to gin. No a já už čtyřicet let vůbec žádný alkohol nepiji," líčil po letech zážitek Sarkozy reportérům francouzského listu L´Express.

"Pak jsem se královny zeptal, jestli ji občas vládnutí nenudí. A ona mi odpověděla: ´Ano, ale nemluvím o tom.´ V tu chvíli jsem pochopil, že na mě alkohol nejspíš trochu zapůsobil," řekl francouzský prezident.

Foto: Philippe Wojazer, Reuters

Francouzský prezident Nicolas Sarkozy

Sarkozy dodal, že byl uvítáním, které jemu a jeho ženě Carle Bruniové při jejich první oficiální návštěvě Velké Británie královská rodina přichystala, naprosto ohromen.

Reklama

Výběr článků

Načítám