Hlavní obsah

Vladimír Čech je vášnivý turista

Novinky, Korzo
PRAHA

Herec a moderátor Vladimír Čech se těší na léto, protože bude moci podnikat řadu oblíbených túr. Již více než rok se však na pořádný vandr nedostal, proto se už nemůže dočkat. Vášnivý turista o sobě říká, že je na svých cestách vděčný za každé místo, kde doposud nebyl.

Foto: Tomáš Vítámvás

Liga škol 2014/2015

Článek

Ačkoli se herec v mapách vyzná a na svůj orientační smysl se může skoro stoprocentně spolehnout, ani on se kdysi zakopnutí přes pověstný bludný kořen nevyhnul. Zabloudil navíc zrovna v lese u Náměště na Hané, který znal takřka perfektně.

"Sbíral jsme houby a najednou jsem si uvědomil, že je něco špatně. Zabloudil jsem tak dokonale, že jsem ztratil i cestu zpátky," přiznal se.

Po úmorném bloudění narazil herec na dva lidi v trabantu, kteří mu nejen ukázali správný směr, ale ještě ho i pořádný kus cesty svezli. Ocitl se totiž tak daleko od místa, kam se potřeboval vrátit, že by mu pěší návrat zabral hodně času.  

Ujde desítky kilometrů

Akce Obcházení republiky, kterou s přáteli absolvuje už dvaadvacet let, ho už zavedla do všech koutů republiky, a to včetně míst, kam běžný turista jen stěží zavítá.

"Před dvěma lety jsme pěšky procházeli Dyjsko-svratecký úval. Napravo nekonečné dýňové pole, nalevo nekonečné dýňové pole. Můžu zodpovědně prohlásit, že je to místo pro turistiku zcela nevhodné," pobaveně se vzpomínce usmál Čech.

Naposledy si vyšel s dcerou na Hřebeny Brd. "Zdolali jsme asi dvacet kilometrů. Já bych zvládl i víc, ale na desetileté dítě je to akorát," podotkl herec, který v životě ušel v jednom dni nejvíc, a to 75 kilometrů na proslaveném prčickém pochodu.

Reklama

Související články

Čech se přesunul do Primy

Bývalý moderátor soutěže Chcete být milionářem Vladimír Čech začne od úterý 4. května moderovat zábavnou vědomostní soutěž vysílanou na Primě s názvem Kvíz...

Výběr článků

Načítám