Hlavní obsah

VIDEO: Zhypnotizovaná žena věří, že hladí imaginární kočku

– PRAHA

Zajímáte se o psychohry či psychotesty a pojmy jako hypnóza či povědomí vás doslova fascinují? Nová show televize Prima s názvem Vím, cos dělal v pátek se právě těmto jevům bude věnovat. O víkendu se rozjela první natáčení.

Článek

Předpokladem pro navození stavu hypnózy je individuální schopnost člověka dostat se do tohoto stavu, zvaná hypnabilita. Ta se navíc vyskytuje v různém stupni a v závislosti na ní má navozená hypnóza různou hloubku. Někteří si tak vůbec nepamatují, co v hypnóze dělali, zatímco jiní si to poměrně konkrétně uvědomují.

Hypnóza se sice většinou provádí za účelem odblokování psychických zábran, TV Prima se ji však rozhodla využít jako prostředek zábavy. Ukazuje, jak zhypnotizovaní lidé hladí neexistující zvíře a mluví o něm, jako by bylo skutečné, nebo vyprávějí o zámku v Anglii.

Moderátorem Lukáš Hejlík alias Tomáš Meduna

Soutěžící budou v novém pořadu na jeden den uvedeni do hypnotického stavu a budou jim vsugerovány falešné informace. Pak budou muset v televizním studiu odhalit, co celý den dělali, přestože si nebudou nic pamatovat.

Pořad Vím, cos dělal v pátek začíná v neděli 8. března ve 20.00. Moderování se ujme Lukáš Hejlík známý ze seriálu Ošklivka Katka, kde hraje postavu Tomáše Meduny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám