Hlavní obsah

Vezl uran, chřestýše, zbraň a whisky. Vytvořím superhada, vtipkoval řidič

Novinky, akr, nčs

Když policisté zastavovali Američana Stephena Jenningse, pravděpodobně nečekali, co všechno v automobilu najdou. Čtyřicetiletý řidič minulý měsíc Oklahomou vezl nádobu s radioaktivním uranem, jedovatého hada, střelnou zbraň a otevřenou lahev whisky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Kromě krajně podezřelého obsahu vozidla se ukázalo, že samotný automobil je kradený a nemá platné poznávací značky. V přihrádce u spolujezdce, kde seděla jistá Rachel Riverová, nalezli strážci zákona střelnou zbraň.

Při dalším zkoumání našli policisté terárium s jedovatým chřestýšem. Ani to však nebylo to nejpřekvapivější.

Jennings ve voze převážel nádobu s nažloutlým práškem, na které bylo podle britského serveru Independent napsáno „uran“. Ani zatčení však neohrozilo řidičovu dobrou náladu. Už se želízky na rukou vtipkoval, že měl v plánu vytvořit „superhada“.

Nakonec podle policie výtečník uvedl, že se živí sběrem a prodejem kovů a uran našel v nástroji na detekci radiace. Kromě Jenningse byla zatčena i spolujezdkyně, jež byla obviněna z neoprávněného držení střelné zbraně. Jennings si vyslechl obvinění z provozování kradeného vozidla, řízení s neplatným řidičským průkazem a přepravování otevřené lahve s alkoholem, což je ve většině Spojených států zakázáno.

Vzhledem k probíhající „hadí sezoně“, během níž je v Oklahomě povolen odchyt hadů, unikl Jennings díky licenci obvinění z držení nebezpečného zvířete.

Množství uranu v autě bylo podle policie v limitu, který dovoluje zákon.

Reklama

Výběr článků

Načítám