Hlavní obsah

Vesnici v Guatemale prý navštívilo UFO, důkazem je podivné prase

Novinky, Markéta Klánská
Santa Cruz El Chol

Obyvatelé vesnice Santa Cruz El Chol ve středoamerické Guatemale tvrdí, že je navštívili mimozemšťané. Jako důkaz mají malé sele, které se narodilo s nezvykle vypadající hlavou. Ta podle nich připomíná spíše lidský nebo opičí obličej, než prasečí rypák. Navíc se prý na noční obloze v době, kdy přišlo sele na svět, vznášela zvláštní jasná světla.

Článek

Jakkoli to může znít přesvědčivě, místní odborníci zastávají názor, že za neobvyklým vzhledem prasete stojí především pozemské příčiny.

„Nevíme to s naprostou jistotou, ale na vině je nejspíš genetická porucha, nebo znečištění ovzduší,“ řekl podle britského deníku Metro jeden ze specialistů.

Abnormálně vypadající hlava ubohého selete podle internetového serveru Asylum.uk pravděpodobně souvisí s tzv. hydrocephalem, neboli vodnatelností mozku. Při tomto patologickém stavu se totiž v komorách nebo dutinách mozku hromadí neobvyklé množství mozkomíšního moku, a tím se pak může hlava nápadně rozšiřovat.

Vesničané se však odkazují na UFO

Pravděpodobně nemocné sele se však koncem srpna objevilo v několika místních médiích a stalo se jakousi hvězdou. Vesničané z obce v departementu Baja Verapaz totiž trvají na svém. Zvíře popsali jako míšence mezi člověkem a něčím, co se objevuje leda ve filmech o mimozemšťanech.

„Byl jsem naprosto v šoku. Byla to děsivá zkušenost. Vypadalo to jako nějaký druh mimozemského tvora,“ řekl místní televizi Telediario 3 farmář Laureano Escobar.

Reklama

Výběr článků

Načítám