Hlavní obsah

Veganka vyhrožovala matce nožem kvůli masovému ragú

Novinky, mšv

Tradiční boloňské ragú se stalo doslova otázkou života a smrti v jedné italské domácnosti. Osmačtyřicetiletá veganka namířila kvůli tradiční masové omáčce kuchyňským nožem na svou vlastní matku a teď jí jako kompenzaci musí vyplatit částku 500 eur (skoro 13 000 korun), uvedl britský server Telegraph.

Boloňské ragú je jedním z tradičních italských jídel. Ilustrační foto

Článek

Dcera se ke svojí matce přistěhovala, když v roce 2016 přišla o práci. Ženy se ovšem úplně neshodly v otázce stravovacích návyků, v domácnosti bylo zvykem využívat i živočišných surovin, což se dceři, která jakožto veganka jedla pouze rostlinné produkty, nelíbilo.

Situace se vyhrotila jednoho dne, kdy na plotně pokojně bublalo tradiční boloňské masové ragú. Jeho vůně, která se hodiny linula z kuchyně, už přišla dceři příliš. „Jestli s tím okamžitě nepřestaneš, donutím tě k tomu. Přestaň vařit ragú nebo tě bodnu do břicha,“ vyhrožovala prý dcera matce s kuchyňským nožem v ruce.

Soud po dvou letech, kdy nedošlo k žádné rozumné dohodě, nařídil ženě, aby zaplatila pokutu 400 eur (přes 10 000) a svojí 69leté matce kompenzaci ve výši 500 eur.

Reklama

Výběr článků

Načítám