Hlavní obsah

Vědec vyfotil na mořském dně reálného Spongeboba

Mořští vědci z vědecké vládní agentury Národní úřad pro oceán a atmosféru (NOAA) zachytili na dně Atlantského oceánu fotku, na níž je žlutá mořská houba po boku růžové hvězdice. Dvojice mořských tvorů přitom nápadně připomíná hrdiny legendárního animovaného seriálu Spongebob v kalhotách.

Foto: Reuters

Hlavní hrdina Spongebob a jeho kamarád Patrik v populárním animovaném televizním seriálu Spongebob v kalhotách.

Článek

Fotografii na svém Twitteru sdílel vědec Christopher Mah. „Těmto srovnáním se obvykle vyhýbám... Ale wow, skutečný Spongebob a Patrik!“ napsal k příspěvku člen Národního úřadu pro oceán a atmosféru.

Dvojice mořských tvorů byla spatřena dálkově ovládaným podvodním vozidlem v hloubce 1885 metrů nedaleko místa s názvem Retriever seamount, nacházejícím se zhruba 300 kilometrů východně od New Yorku.

Podle Maha se jedná o mořskou houbu s vědeckým označením hertwigia a hvězdici s názvem chondraster.

„Říkal jsem si, že by bylo zábavné zmínit toto srovnání. Tentokrát je to s ikonickými postavičkami opravdu srovnatelné,“ řekl serveru Business Insider Mah.

Animovaný seriál s názvem Spongebob v kalhotách (v originále SpongeBob SquarePants) vznikl podle námětu amerického biologa a animátora Stephena Hillenburga. Začal se vysílat v roce 1999 a postupem času se stal populárním takřka po celém světě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám