Hlavní obsah

Ve Španělsku slavnostně otevřeli nejdelší klouzačku. Druhý den ji museli zavřít kvůli zraněním

Novinky, tcs

Skluzavka ve městě Estepona na jihu Španělska měla být chloubou letoviska. S délkou 38 metrů je označována za nejdelší skluzavku v zemi. Jenže stačil pouhý den a začali se ozývat naštvaní zranění lidé, úřady proto atrakci zase rychle zavřely.

Foto: Profimedia.cz

Skluzavka dlouhá 38 metrů vydržela v provozu jen jeden den.

Článek

Skluzavka byla podle místních úřadů zamýšlena pro místní obyvatele jako zkratka mezi dvěma ulicemi. Slavnostně byla otevřena minulý čtvrtek, a jak uvedl list The Guardian, který o události informoval, obyvatelé se zvesela pustili do klouzání.

Jenže už během prvních 24 hodin se začaly množit stížnosti. Řada lidí se při sjezdu odřela a nemalé problémy jim působil i dojezd. Skluzavka má totiž sklon mezi 32 a 34 stupni, a lze tak na ní vyvinout slušnou rychlost.

„Zkusila jsem to a polámala jsem se na ní. Na konci jsem letěla dva metry a policisté se tomu jenom smáli,“ svěřila se jedna z žen na sociálních sítích a připojila i fotografie dokazující její odřeniny. „A to sem nedávám fotku svého zadku. Ten dopadl mnohem hůř,“ podotkla ještě rozhořčená žena.

Radnice města označila stížnost ženy za ojedinělý incident s tím, že skluzavku použila víc než tisícovka lidí bez úhony. Měla prý dodržovat bezpečnostní pravidla, tvrdila radnice. Jenže stížnosti se dál množily, a tak úřad skluzavku hned následující den uzavřel na neurčito a nařídil firmě, která ji postavila, prověřit její bezpečnost.

Mnozí stále nápadu vybudování prudké skluzavky jako zkratky mezi ulicemi nakloněni nejsou. „Jak dlouho bude trvat, než se na tom zabije nějaký opilý turista?“ ptal se jeden z uživatelů. „Skluzavka je fantastický nápad. Místní zubaři si už mnou ruce,“ dodal další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám